www.car.cz
 

Škoda Auto hlásí : milióntý vůz Fabia je vyroben
     tisková zpráva


Z výrobní linky závodu v Mladé Boleslavi sjela dnes 8. dubna v 10 hodin již milióntá Fabia. Jubilejní stříbrnou Fabia RS, vyrobenou na přímou objednávku, si převzali během slavnostního aktu osobně manželé Jonesovi z Velké Británie.

Fabia se poprvé představila světu na mezinárodním autosalónu ve Frankfurtu v roce 1999. O rok později na autosalonu v Paříži již byla k vidění i v provedení Combi a na ženevský autosalon v roce 2001 poprvé putovala i třetí karosářská varianta Fabie Sedan.

Fabie RSElegantní a spolehlivé vozy Fabia sbírají již od svého uvedení na trh jedno ocenění za druhým. Mezi ty významné patří například titul Auto roku 2000 či 2001 nejen v ČR, ale i v dalších šesti evropských Státech, nebo prestižní cena "Zlatý volant". O hospodárnosti a vysoké užitné hodnotě svědčí titul "Nejhospodárnější vůz", udělený německým odborným časopisem Autoflotte.

Britským magazínem Which? byla jmenována nejbezpečnějším autem své třídy. Bezpečnost Fabie potvrdil také crash test, provedený sdružením EuroNCAP, v němž získala čtyři hvězdičky (maximum je pět).

Milión vyrobených vozů Fabia je tvořen přibližně 622 000 vozy ve verzi hatchback, 300 000 kombi a 76 000 připadá na verzi sedan. Kromě toho bylo vyrobeno více než 2000 užitkových vozů Praktik. Podíl modelové řady Fabia na celkové produkci Škoda Auto dosahuje téměř 60%. Kromě Mladé Boleslavi se montuje také v moderních závodech v Bosně a na Ukrajině.

Bližší informace o průběhu slavnostního aktu najdete na oficiálních stránkách www.skoda-auto.cz




tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose