www.car.cz
 

Tým Mitsubishi OffROAD Sport CZ vyráží do Portugalska
     4.5.2006 10:55 - tisková zpráva


Tým Mitsubishi OffROAD Sport CZ se v příštím týdnu zúčastní třetího dílu Světového poháru Cross Country v Portugalsku. Po náročné Italian Baja, která otevřela sezónu Evropského poháru to bude druhý významný podnik v letošní nabité sezóně.

 

11. 5. bude tento závod odstartován na závodním okruhu v Estorilu nedaleko Lisabonu, kde těsně předtím proběhnout technické a administrativní přejímky. Na posádky čeká v průběhu tří dní sedm náročných rychlostních testů. Nejkratší z nich má přes 110km a ty nejdelší téměř 260km! Trať povede náročnými horskými pasážemi nejen v okolí slavného okruhu, ale zavítá i do sousedního Španělska, aby se pak vratila zpět k moři. 

 

Pokud tým projde všemi nástrahami tratí a technika nezklame bude si moci Míra Zapletal a Míla Janáček vychutnat 16. 5. slavnostní vyhlášení opět na Estroilském závodišti.

 

Celý tým po Italian Baja tvrdě pracoval na dalším dolaďování závodního Mitsubishi Pajera 3,2 Di-D. Byly odstraněny drobné problémy s chlazením oleje posilového řízení a byly přidány chladiče olejů v převodovkách a diferenciálech. Jak se těší pilot Mirek Zapletal?

 

Jasně že ano! Duben byl díky zrušené Baja Sardinia volný a tak jsme se věnovali přípravě vozu a testování. Doufám, že při našem prvním startu v závodu Světového poháru neuděláme ostudu“ dodává s úsměvem.

 

A jak se připravuje navigátor Míla Janáček? „Bude to náročné, loni jsme sice již v Portugalsku jeli na Baja Anta da Serra, ale to byly úplně jiné podmínky! Bylo bláto a zima, teď nás čeká spíše vedro a prach. Navíc při tak dlouhých speciálkách je třeba udržet po celou dobu maximální koncentraci a neudělat chybu… uvidíme, každopádně se moc těším!“ také hýří optimismem a slibuje, že se pokusí během závodu informovat prostřednictvím internetu příznivce týmu o aktuálním dění jak jen to bude možné.

 

Na třetí závod světového seriálu se jistě těší i Luc Alphand – vítěz letošního Dakaru a vedoucí jezdec průběžného pořadí série. Na startu vedle něj bude i kolega ze stáje Mitsubishi Ralliart Nani Roma. Jejich největšími konkurenty bude jistě druhý muž letošního Dakaru Giniel de Villiers na VW Race Touareg 2, či Mathias Kahle na stejném voze. Ale jistě bude chtít do konečného pořadí promluvit i mistr Evropy a vítěz letošní Italian Baja Marc Blazquez či domácí Rui Souza…

 

Uvidíme jak se bude dařit českým barvám! Více informací o tomto závodě najdete na www.clubeaventura.pt

 

PR

Jan Percl 


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial ve Smolné Peci 2006, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose