www.car.cz
 

Race Car Weekend 2006 – mostecká sezóna startuje zy týden !!
     6.5.2006 18:44 - tisková zpráva


Pokus o nový traťový rekord bude sledovat i premiér

 

První velkou závodní akcí letošní sezóny na Autodromu Most bude  Race Car Weekend 2006, který se koná 12. – 14. května. Mistrovský podnik nabízí pokračování republikového okruhového šampionátu, nový pohárový seriál pohledných vozů BMW a hlavně tradiční mosteckou podívanou, kterou bude znovuožívající Interserie Sprint Challenge.

 

Ve startovních listinách Divize 4 cestovních vozů je opět přes tři desítky jmen. V sobotním vytrvalostním závodě bude startovat znovu mnohočetné startovní pole vozů, od lehce upravených nízkoobjemových aut až po kevlarové speciály v úpravě pro DTM. Formulová Divize 3 bude obsazena skoro dvacítkou školních monopostů ze třídy Národní formule do 1400 ccm, mezi kterými jedou i oblíbené formule König.

 

Už před dvěma týdny v Brně se při Jarní ceně premiérově představil nový pohár BMW 1 Challenge, který je rozhodně zajímavý. V Brně sice ještě trpěl poměrně nízkou účastí jezdců, ale pohledné speciály s hutným zvukem třílitrových šestiválců si jistě brzy najdou mnohem víc příznivců.

 

Nosným závodem víkendu bude podle všeho letošní start prestižní evropské podívané, kterou v Mostě už skoro tři desítky let známe pod názvem Interserie. Sportovní vozy a prototypy stále lákají do svých kokpitů další a další jezdce.

 

Podstatnou  informací pro všechny motoristické fanoušky je, že letos se startovní pole plné formulových a sportovních vozů rozrostlo o plnokrevnou F 1 Minardi – Ford, se kterou přijede do Mostu známý harcovník prestižní Interserie Karl Heinz Becker.

 

 „Je to samozřejmě úžasně atraktivní stroj. Pojede na něm loňský šampión Peter Milavec z Rakouska, který je držitelem mosteckého traťového rekordu. Vytvořil ho na novém profilu trati s Carecovou šikanou v loňském roce ještě s F 3000 Lola. Je tedy vysoce pravděpodobné, že s ostrou „ef jedničkou“ letos svůj vlastní rekord ještě pokoří,“ slíbil německý motoristický novinář Rolf Schindler, který je mediálním zástupcem seriálu Intersérie Sprint Challenge 2006. 

 

Víkendové závody každopádně začínají už pátečními volnými tréninky a kvalifikacemi. Sobotní i nedělní program startují v 9,00 hodin. Atraktivní vytrvalostní závod Divize 4 na tři hodiny bude odstartován ve 14,35, aby vše skončilo před šestou večer.

 

Nedělní závody a dekorování nejlepších pilotů budou okořeněny i vyhlášením vítězů virtuální závodní ligy na počítačovém simulátoru Live for Speed, jehož partnerem se mostecký okruh stal už loni.

 

Záštitu nad Race Car Weekendem 2006 převzal premiér Paroubek, který bude v neděli osobně přítomen a odmění vítěze některých závodů.

 

(6.5. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2006-Divize 4

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose