www.car.cz
 

Na italské Monze se v kvalifikaci zranil William de Angelis z týmu Czech Klaffi
     7.5.2006 07:39 - tisková zpráva


V italské Monze pokračuje Mistrovství světa Supersport. Tým Intermoto Czech Klaffi absolvoval kvalifikaci, která však přinesla především zranění Williama de Angelise.
 
William de Angelis, jezdec královéhradeckého týmu, havaroval během posledních minut páteční kvalifikace, v době, kdy jel své nejrychlejší kolo, jenž by ho zcela jistě zařadilo mezi nejlepší patnáctku. Již v ranním pátečním tréninku dokázal Willy získat svým výkonem třináctou pozici mezi jezdci třídy Supersport, kterých v Monze nastoupilo ke kvalifikačním bojům celkem 36.

Tři minuty před koncem odpolední kvalifikace však jezdec ze San Marina havaroval ve velmi rychlé šikaně Variante Ascari. Následkem pádu je zlomenina klíční kosti, která vyřadila Willyho z dalšího účinkování na okruhu Monza. Do sedla závodního stroje by se William mohl vrátit na okruhu Silverstone, kde se jede koncem května.

Tomáš Mikšovský na okruhu Monza odstartuje do závodu až ze třicáté pozice. O jeho lepší umístění ho připravila technická závada, která zastavila stroj jediného českého jezdce pět minut před koncem kvalifikačních bojů. Pro Tomáše to tak bude další těžký závod, v jehož průběhu se pokusí probít početným startovním polem.

Na programu dnešního dne byl i závod Mistrovství Evropy třídy Superstock 600, kde má tým Intermoto Czech Klaffi také svého zástupce. Honza Prudík přijel do Monzy s cílem nashromáždit další cenné zkušenosti, což se také podařilo. Do závodu Honza skvěle odstartoval a již po první šikaně se dokázal posunout o několik pozic kupředu. Pak však našeho jezdce postihl technický problém s převodovkou, což bylo patrně následkem poškození při pádu.

Honza při dopolední kvalifikaci spadl v nejrychlejší zatáčce okruhu - v legendární Parabolice. Ztracený závod se však rozhodl dokončit a tím získat pro svůj tým důležitá data, která pomohou ve vývoji pro další závody této sezóny. Cílem projel Honza Prudík na 23. pozici.

 

Intermoto Czech Klaffi Team

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz
 
PR


 
 
Fotogalerie:   Filip Salaquarda na Lausitzringu od martyfoto.com

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose