www.car.cz
 

GP Portugalska v Guimaraesi v enduru pokračovala v neděli dalšími testy
     8.5.2006 12:45 - tisková zpráva


7. 5. 2006 GUIMARAES – GP Portugalska

 

Druhý den soutěže mistrovství světa enduro, GP Portugalska v Guimaraesi pokračoval v neděli na stejném, minimálně upraveném okruhu opět za slunečného počasí. Do cíle dorazilo ze 103 startujících 86 jezdců. Kromě extrém testu, který byl po sobotní etapě upraven a v prvním kole se neměřil, bojovali jezdci v každém kole opět ještě na kros testu a enduro testu.

 

Suverénní časy tentokráte předváděl Francouz Jonny Aubert bývalý motokrosař jedoucí na Yamaze, který kraloval nejen třídě E2, ale i absolutně. V ostatních třídách se prosadili favorité, v E1 Španěl Cervantes, v E3 Welšan Knight a v juniorech Švéd Ljunggren. O poznání méně se dařilo ve třídě E2 Australanu Merrimanovi, který skončil až na 3.místě. Z našich jezdců obsadil ve třídě E3 opět jako v první etapě 7.místo Vít Kuklík.

 

Smůlu v Portugalské GP si vybral i v neděli Michal Rudolf. Hned v první časové kontrole mu praskl řetěz v 80km rychlosti, který se zasekl mezi rám motocyklu a motor. I když se podařilo motocykl opravit, do časové kontroly přijel s 18-ti minutovým zpožděním a jelikož je v řádech povoleno jen 15-ti minutové zpoždění, komisaři ho automaticky vyloučili.

 

Ve třídě Junior, která byla nejpočetněji obsazena si velmi solidním výkonem dojel pro pět bodů za 16.místo Jakub Horák na KTM.  

 

Seriál pokračuje následující víkend 13.-14.5.2006 ve Španělské Gernice, kde se jelo i minulý rok

 

 

Ladislav Krupička

 

Výsledky://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   MČR v OffroadTrialu Bratronice 2006, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose