www.car.cz
 

Závod supersportů v Monze ovlivnil hromadný pád v úvodní zatáčce
     9.5.2006 00:10 - tisková zpráva


V italské Monze pokračovalo mistrovství světa supersport, Tomáš Mikšovský po problému v první zatáčce nedělního závodu, kdy před ním havaroval jeden ze soupeřů, skončil na 18. pozici.

Superrychlý okruh Monza, nedaleko italského města Milano, byl svědkem dalšího závodu motocyklového šampionátu supersportů. Motocyklový závodník Tomáš Mikšovský na tomto okruhu nastoupil ke svému čtvrtému závodu v této sezóně. Během páteční a sobotní kvalifikace se nymburskému jezdci nedařilo dle vlastních představ, a tak do závodu nastupoval až ze 31. pozice.

Start nedělního závodu však jedinému jezdci ve světovém šampionátu šestistovek vyšel velmi výborně. Již během rovinky do úvodní zatáčky dokázal Tommy předjet celé tři startovní řady a do první zatáčky tak najížděl již na pozici těsně za dvacátým místem. Vše nasvědčovalo tomu, že se ze strany Tomáše Mikšovského bude jednat o nejlepší závod tohoto roku.

Bohužel v první šikaně havaroval holandský závodník Barry Veneman, který s sebou vzal další jezdce. Aby Tomáš Holanďana nepřejel, musel nejprve zpomalit svůj stroj a poté dokonce zastavit. Tato situace poznamenala celý závod jezdce týmu Intermoto Czech Klaffi. Tomáš z úvodní šikany odjížděl na posledním místě, za ním jeli již pouze Nedog a Berger, kteří v této šikaně také havarovali. I přes tento handicap dokázal Mikšovský dojet a poté předjet několik soupeřů. V cíli to nakonec znamenalo 18. místo.

Tomáš Mikšovský
"Vše se odvíjelo z nepovedené kvalifikace. Startovat ze 31. místa znamená pro případný dobrý výsledek probíjet se přes mnoho soupeřů. Úspěch jsem chtěl postavit na dobrém startu a dobrém prvním kole. Bohužel nakonec bylo ne mojí vinou vše jinak. Start se mi povedl, ale v první zatáčce jsem doplatil na pád Venemana. Abych ho nepřejel, tak jsem musel úplně zastavit.

Tahle situace mne hodně mrzí, ovlivnilo to celý můj závod. Ze šikany jsem odjížděl jako poslední. Podařilo se mi dotáhnout skupinu přede mnou, ve které se hodně bojovalo. Společně s Britem Tunstallem se nám podařilo skupinu roztrhat, ale pět kol před cílem Tunstall havaroval. Viděl jsem jen jak se na mě řítí on i motorka, nechtěl jsem ho přejet, ale motorce jsem se již nedokázal vyhnout.

V plné rychlosti jsem na ní najel a přeskočil jsem jí. Bohužel jsem ztratil, a tak mne dojel Portugalec Praia. Až do cíle jsem s ním jel ve skupině. Víkend se mi moc nepovedl, ale v závod jsem si užil. Měl jsem dobře připravený motocykl, a tak si myslím, že nebýt té kolize v první zatáčce, mohl jsem si z Monzy odvážet své letošní první body."

Výsledky závodu MS Supersport na okruhu Monza:


  1.- Yoann Tiberio (FRA-Honda) 16. kol
  2.- Robbin Harms (DAN-Honda +1,924
  3.- Sebastien Charpentier (FRA-Honda) +4,255
  4.- Massimo Roccoli (ITA-Yamaha) +7,224
  5.- Kenan Sofuoglu (TUR-Honda) +7,499
-----------------------------------------------------
18.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) +49,322

 

PR Moto Road Racing Agency


 
 
Fotogalerie:   Rous, testy v Brně - květen, foto Martin Mutl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose