www.car.cz
 

Kenneth Hansen skvěle zvítězil s novým C4 v Portugalsku !
     10.5.2006 23:10 - tisková zpráva


Portugalsko, Lousada 2006-05-07

 

Dokázal to! Kenneth Hansen výtečně zajel a zvítězil s novým vozem Citroënem C4 hned v prvním kole letošního seriálu ME v rallycrossu v portugalské Lousadě. V dramatickém A-finále, kde byl Kenneth pod silným tlakem Švéda Larse Larssona a nováčka v ME  Nora  Tommy Rustada, se mu nakonec podařilo to, v co asi málokdo předem doufal. Se zcela novým a v ostré soutěži naprosto neotestovaným vozem se dostal na přední pole pozici a v cíli proťal pásku jako první. Byl to velmi emotivní zážitek i pro tak ostříleného jezdce, jakým je Kenneth.


- Je to úžasné, neuvěřitelné, raduje se Kenneth v obležení svého týmu, který překypuje čistým štěstím.

- V posledním kole mi dokonce tekly slzy a rozklepaly se mi ruce, připouští Kenneth. Je to jeden z nejlepších momentů celé mé kariéry.

 

První kolo letošního ME v rallycrossu bylo velmi silně obsazené a bylo těžké od staru až do posledního metru trati. Francouz Jean-Luc Pailler, který musel odstoupit z A-finále kvůli problémům s motorem, nicméně ukázal, že je letos ve skvělé formě. A nováček v ME Tommy Rustad skončil na nečekaném výborném třetím místě. Lars Larsson byl druhý a byl to on, kdo nejvíce tlačil na Kennetha. Morten Bermingrud (N) dojel na čtvrtém a Jos Kuypers (NL) na pátém místě.

V A-finále se Kenneth hned po startu propracoval dopředu a už v první zatáčce se dostal do vedení, za ním se pak situace stala trochu nepřehlednou, naštěstí Hansen již unikl o několik metrů vpřed. V této chvíli Lars Larsson využil tzv. jokerlap, což je nově povoleno letos i v Evropě. Lars byl velmi rychlý a vyhrál zpět všechen Kennethův náskok. Díky perfektnímu timingu Kenntehova týmu byl Kennteh včas o všem informován, tak aby i on mohl využít « jokerlap », i když zbývaly ještě dvě kola. A tak se nakonec Kennethovi podařilo sice s minimálním náskokem leč přece dostat C4 zase do vedení v hlavním kole.


- Je to opravdu bláznivé, směje se Kennteh a přijímá od všech gratulace.

- Teď se konečně můžeme v klidu vyspat. Nejdřív to ale samozřejmě půjdeme pořádně oslavit. Oslavit tohle obrovské vítězství se zvláštní příchutí, na kterém tvrdě pracoval celý tým. Budeme oslavovat Citroën za to, že dělá tak skvělá auta, a že dal zrovna nám tu důvěru a tím možnost to znovu ukázat. Oslava to bude velká, to slibuji.


Příští kolo ME se jede o nadcházejícím víkendu, tj. 13.-14.5.2006 ve Francii. A očekávání jsou logicky velká, vždyť Kenneth pojede s Cé čtyřkou v její rodné zemi...

 

 

Copyright photos : Kennth v Portugalsku s novým Citroënem C4.
Photo: Loix
Více na  www.erc24.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   CROSS COUNTRY rallye Bratislava 2006, foto Aleš Kavlík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose