www.car.cz
 

Tým ze Šternberka mohl být v Náměšti celkem spokojen.
     11.5.2006 11:07 - tisková zpráva


Velice zajímavý víkend jsme opět po roce prožili v Náměšti nad Oslavou. Vše začalo již v pátek výběrem místa pro náš "showroom" :-) nakonec po pečlivém zvážení všech možností jsme obsadili strategické místo za mostem u náměstí (výhodou bylo, že kousek od nás prodávali zmrzlinu)

Sobota:
Sobotní tréninky proběhly v poklidu, Felicie jezdila bez problémů a u Fabie jsme hledali nejvýhodnější nastavení podvozku. Po první závodní jízdě, kde Tomáš dosáhl času 1:13,40 a Milan 1:05,27 ovšem bylo všechno jinak
. Úplně nová baterie Fiamm vypověděla na Kitu službu a v první chvíli to vypadalo to , že sobotní závod pro Toma skončil, jelikož start do druhé závodní jízdy se nezadržitelně blížil. Jedinou možností bylo sehnat druhou baterii.

Po oslovení spousty jiných týmu jsem již značně znaven doběhl i za ředitelem závodu panem Rybníčkem s otázkou "Máte prosím Vás náhradní baterku?" Ten bez mrknutí oka přikývl, šáhnul kdesi do prostoru a předal mi nový akumulátor i se záručákem :-) Pln radostí jsem svými již značně ošoupanými nohami přemísťoval své tělo přes most, kde jsem z posledních sil odhazoval krabičku plnou voltů našemu mechanikovi do náruče, ale abych se moc neradoval, chyběly nám ty správné svorky.

Naštěstí v sousedící stáji vnuk pana Adámka tyto svorky neuklidil doma v dílně, ale nechal je pro jistotu v nářaďovém vozíku a ochotně nám tyto svorky zapůjčil. Tímto ještě jednou moc a moc děkujeme panu Rybníčkovi a panu Adámkovi za poskytnutou pomoc. Na druhou stranu očekávám, že se mi ohlásí dovozce, nebo prodejce zmíněné baterie Fiamm a nabídne mi satisfakci za utrpěné chvilky. (bohatě mi stačí omluvný dopis na hlavičkovém papíře a finanční kompenzace)

Ale zpět k závodům, na startu druhé jízdy jsme byli svědky velice zajímavé situace. Nejdřív startoval Tomáš a hned za ním Milan, takže diváci si mohli vychutnat oba dva piloty našeho teamu hned za sebou. (odpovídal jsem po této spanilé jízdě na zvídavé otázky v jakém že příbuzenském poměru tito závodníci vlastně jsou) Tom zajel čas 1:13,40 (jízda pravidelnosti) a Milan zrychlil na čas 1:04,86 což znamenalo průběžné třetí místo za Markem Rybníčkem.

Rozdíl mezi nimi v této chvíli činil 0,28s. Martin Novotný v této jízdě zajel famózně a jeho čas v cíli činil 1:02,75! A v této chvíli ve třídě M-200 s přehledem vedl. Do třetí jízdy jsme už nastoupili bez jakýchkoli sprintérských vložek a tak jsem napjatě sledoval výsledné časy našich borců. Tom zrychlil na čas 1:13,18 a Milan nechtěl ponechat stříbro jen tak zadarmo.

Marek Rybníček zajel 1:04,30 a jakmile se u startovního čísla 13 rozsvítil čas 1:04,39 bylo nám jasné, že dnešní den skončil bronzově.

Neděle:
Vzhledem k tomu, že sobota nás vůbec neuspokojila s plnou vervou jsme vyrazili do nedělních tréninků. Ve druhém tréninku jsme dosáhli času 1:02,94 a Martin Novotný 1:02,63 Což slibovalo pěknou melu na Zámeckém vrchu
. Tomáš vyjel první jízdu časem 1:13,69 , ale když přišel na řadu start třídy M-2000 již v cíli pršelo. Takže do úvodní jízdy jsme startovali s informací, že horní část tratě je mokrá a čas 1:03,90 mi přišel v tuto chvíli jako dobrý.

Martinovi Novotnému tuto zprávu evidentně nikdo neřekl a ten vyhecován tréninkovým poškádlením vyletěl nahoru časem 1:02,10 Ve druhé jízdě se Tomáš zrychlil na čas 1:12.88, Milan posunul výslednou hodnotu na 1:03,43 což nám zajišťovalo „pohodlné“ druhé místo za Martinem, který se svým rekordní časem 1:01,57 přiblížil časům i některých Formulí 3!

Do třetí jízdy Tomáš nastoupil plně koncentrován na co nejlepší výsledek a časem 1:11,95 potvrdil, že má dnes dobrý den. Milanovým úkolem bylo zajet bezchybnou jízdu a tím vybojovat druhé místo což se podařilo výslednou hodnotou 1:03,37.

Shrnutí závodního víkendu:
Z Náměště si odvážíme 2x 1.místo ve třídě A-1400, ve třídě M-2000 je to 1x bronz a 1x stříbro. S výkonem Tomáše jsme spokojeni, ale ve volné formuli vidíme ještě hodně prostoru ke zlepšení.

Neoficiální bodový stav v MČR:

A-1400

1.Tomáš Kašpárek..80b
2. Karel Kusý..........27b
3. Jan Eliáš.............15b

 

M-2000

1. Milan Kašpárek...67b
2. Marek Rybníček..42b
3. Martin Novotný...40b
4. Bohuslav Urban..20b

 

Další závod seriálu MČR se koná 27.5 - 28.5.2006 v Ústí nad Orlicí

 

Karel Kusý

www.eccehomo.cz,

PR


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2006,neděle od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose