www.car.cz
 

Tišnov bude „domácí soutěží“ pro Volfa i Nováka
     11.5.2006 13:37 - tisková zpráva


S cílem převrátit letošní bilanci na stranu úspěchu se o nadcházejícím víkendu (12. – 13. května)  postaví na start Eurostroj Rally Tišnov posádka NTS Plzeň – Gassner Rallisport Jiří Volf – Petr Novák. Brněnsko-otrokovická dvojice půjde se svým Mitsubishi Lancer Evo 8 do boje s odhodláním poprat se o medailové příčky ve třídě produkčních vozů.

 

Volfovi s Novákem se vydařil vstup do letošního Mediasport MČR sprintrally, když v úvodním podniku s centrem v Okříškách vybojovali skvělé druhé místo. Následující soutěž v okolí Hustopečí pro Juru s Novasem také výborně začala (třetí nejrychlejší čas na první rychlostní zkoušce), ale záhy skončila výletem mimo trať, na kterou už je zpět nepustila záludná škarpa.

 

V Tišnově se proto oba ambiciózní soutěžáci chystají složit úspěšný reparát. „Na soutěž se hrozně těším, i když mám trošku blbý pocit, protože kvůli pracovnímu vytížení jsem v autě dlouho neseděl. Mám trochu strach, abych se dlouho znovu nedostával do tempa, neboť na to není při sprintu příliš čas,“ říká před startem Jirka Volf, ale rozhodně předem neskládá zbraně.

 

Pro Jiřího Volfa, jako pro Brňana, je Tišnov – obdobně jako předcházející Hustopeče – v podstatě domácí soutěží. Přesto si jezdec nepřipouští zvýšený tlak: „Samozřejmě doufám, že obdobný nebude i výsledek. V Tišnově jsme loni startovali s Octavií WRC a odstoupili jsme kvůli vlastní chybě. Letos ale vím, že můžeme s prvními třemi v klasifikaci produkčních vozů jet vyrovnaně a chceme se o to znovu pokusit. Jen musíme udržet nervy na uzdě,“ uvědomuje si Jura.

 

„Půjde o hodně. Tišnov bude ‚domácí soutěží‘ vlastně pro celou posádku, protože i Novas už má díky přítelkyni víc než přechodné bydliště v Brně, takže se musí taky pořádně snažit,“ popichuje s úsměvem svého mitfáru Jirka Volf.

 

A stejně rozesmátý Petr Novák, pocházející ze zlínsko-otrokovické líhně soutěžáckých talentů, novou roli odhodlaně přijímá: „Doufám, že u tratí budou také nějací moji fandové, proto musíme něco ukázat. Optimální by bylo zkombinovat sport s úspěchem a diváckou atraktivitou,“ láká Petr Novák k tratím tišnovské soutěže všechny fandy nejkrásnější motoristické disciplíny.

 

Petr v období mezi Agrotec Würth Rally Hustopeče a Eurostroj Rally Tišnov absolvoval po boku Daniela Landy i slovenskou Matadorku, kde ale posádka s Lancerem skončila také ve škarpě. Mohlo by se zdát, že vina tedy padá na zkušeného mitfáru, který byl u Jirkových problémů v Hustopečích i Danových v Tatrách. Nechá tedy Novas paní Smůlu tentokrát doma? „Tak za tuhle otázku pěkně děkuji,“ zubí se před soutěží tradičně výborně naladěný Novas. „Opravdu se zdá, že za to může spolujezdec. Ty nehody vážně vypadaly naprosto stejně. Slibuji, že v tréninku všechny škarpy důkladně prohlédnu, abych věděl, kterou se jet dá a kterou ne a těm se budeme tentokrát vyhýbat jako čert kříži,“ dušuje se Petr.

 

Na posádky v sobotu čeká devět vložek, které se pojedou na třech různých úsecích. Tratě by měly být poměrně technické s měnícím se rytmem jízdy. Přesně takový charakter rychlostních zkoušek vždy Jiřímu Volfovi vyhovoval. Oba členové posádky doufají, že nejinak tomu bude i v sobotu.

 

„Na takových tratích se cítím dobře. Sice si stále zvykám na produkční vůz, ale doufám, že nám to na těchto tratích půjde i s ním. Dvě vložky jsou navíc úplně nové a neznámých tratích se nám také vždycky dařilo. Uvidíme. Nezbývá než doufat, že se nikde na trati tentokrát neobjeví bláto a u něj hluboká škarpa,“ nehodlá zvážnět ani v závěru Jirka Volf.

 

Slavnostní představení posádek proběhne v Tišnově v pátek 12. května v 19 hodin. První posádka odstartuje do soutěže v sobotu v 8 hodin. Na cílovou rampu se nejúspěšnější účastníci Eurostroj Rally Tišnov 2006 vyhoupnou v sobotu po sedmnácté hodině.

 

Jiří Volf, Petr Novák a všichni členové NTS Plzeň – Gassner Rallisport děkují všem svým partnerům za podporu, bez níž by nebyla účast v soutěži možná, a zároveň zvou všechny příznivce rally k tratím třetího podniku Mediasport MČR sprintrally 2006.

 

 

VOLF MEDIA SERVIS

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nová Paka MČR 2006 od Tomáše Němce

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose