www.car.cz
 

Představení nových společných modelů Fiat Ducato, Peugeot Boxer a Citroën Jumper.
     11.5.2006 23:19 - tisková zpráva


Spolupráce Fiat - PSA Peugeot Citroën : představení nových modelů Fiat Ducato, Peugeot Boxer a Citroën Jumper.

 

Nová smlouva o spolupráci: výroba nových převodovek PSA Peugeot Citroën v Argentině v továrně společnosti Fiat Auto.

 

Sergio Marchionne, člen správní rady společnosti Fiat, Jean-Martin Folz, president skupiny PSA Peugeot Citroën, se sešli s představiteli mezinárodních médií v továrně Sevel v Atessa (Chieti- Italie), což je nejvýznamnější závod na výrobu lehkých užitkových vozů v Evropě,  s cílem započít novou etapu partnerství mezi oběma skupinami.

 

Spolupráce se zrodila už v roce 1978 za účelem vývoje jednoho lehkého užitkového modelu a pokračovala pak po další léta velkým obchodním úspěchem, smlouva mezi oběma skupinami byla pak v lednu 2002 prodloužena až do roku 2017. Smlouva definuje způsoby vývoje a výroby dvou nových skupin lehkých užitkových modelů. První skupina modelů se dnes představuje veřejnosti v továrně v italské Atesse. Druhá skupina se začne vyrábět od konce roku 2006 v továrně ve Valenciennes ve Francii, kde se zároveň vyrábějí také velká MPV značek Fiat, Lancia, Peugeot a Citroën.

 

V březnu 2005 byla podepsána další dohoda obou skupin o vývoji a výrobě třetí skupiny vozů. Jedná se o nové malé dodávky, které se budou vyrábět pod vedením společnosti Tofas a za úzké spolupráce obou společností (PSA a FIAT) ve výrobním závodě v Burse (Turecko).

 

Právě před několika dny započala v továrně v Atesse výroba nové skupiny lehkých užitkových vozů. Jedná se o projekt s názvem X250, do nehož obě společnosti investovaly více než 1,1 mld euro.

 

Nový Fiat Ducato, Citroën Jumper a Peugeot Boxer navazují na úspěšné modely, které byly po sedm let evropskými leadry ve své kategorii a jichž se celkem vyrobilo přes 2 miliony kusů.

 

Tyto nové LUV jsou referencí ať už po stránce šíře modelové řady nebo pokud jde o jejich technické parametry : nabízejí větší nákladový prostor, lepší výkony, komfort na vysoké úrovni a nízké provozní nároky.

 

Kromě výše uvedeného prohloubily Fiat et PSA Peugeot Citroën své vztahy ještě podepsáním další výrobní dohody.

Od roku 2007 budou montovány převodovky skupiny PSA Peugeot Citroën v továrně společnosti Fiat Auto v Cordobě v Argentině. Tyto převodovky by se měly stát součástí vozů značek  Peugeot a Citroën, které jsou určeny pro jihoamerický trh.

Předpokládaná výroba je 140.000 převodovek/rok a smlouva byla podepsána na deset let.

 

Atessa, 11.května 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   GP Portugalska v enduru 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose