www.car.cz
 

XVII. ročník Horácké rally v duchu tradic, ale jž v zářiovém termínu !!
     11.5.2006 23:27 - tisková zpráva


XVII. ročník Horácké rally

 

Do startu sedmnáctého ročníku Horácké rally zbývají zhruba čtyři měsíce, ale na jejím zabezpečení již nyní pracuje celý organizační výbor. Celá soutěž se ponese v duchu již osvědčených tradic, přesto je v její organizaci hned několik ne nepodstatných novinek.

 

První a podstatnou změnou je termín konání soutěže, která se posunula v kalendáři zhruba o měsíc dřív a uskuteční se v termínu  14. – 16. září 2006.

 

To slibuje nejen příjemnější počasí, než jaké jezdcům říjnový termín vždy poskytl, ale vzhledem ke skutečnosti, že díky tomuto termínu se posunula Horácká rally v soutěžním kalendáři na předposlední místo, lze očekávat i početnější pole soutěžních vozidel. A je docela možné, že právě v Třebíči bude vrcholit boj o absolutního mistra či mistry v jednotlivých skupinách či třídách.

 

Další podstatnou novinkou je i fakt, že kromě tradičního zařazení do kalendáře Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se Horácká rally zařadila do Evropského poháru – střed (FIA European Rally Cup (Central)) s koeficientem 2.

 

Díky tomuto zařazení lze předpokládat i účast zahraničních posádek. Stejně jako je soutěž v pořadí předposlední v mistrovství republiky, je Horácká rally na stejném místě i v tomto Evropském poháru.

 

Do termínu konání je sice ještě dlouhá doba, ale v tuto chvíli je v podstatě jasno o kon­cepci celé tratě i o jednotlivých rychlostních zkouškách. Jak samo datum napovídá, je zachována tradice soutěžních dnů, tedy pátek a sobota. Pořadatelé předpokládají i stejné rychlostní testy, které se v minulém ročníku osvědčily, případně pak jen s drobnými změnami, které by měly přinést zkvalitnění jednotlivých zkoušek.

 

S největší pravděpodobností však dojde k přehození jednotlivých etap. Znamená to, že ty, které se jely v roce 2005 jako páteční se pojedou v sobotu a naopak. Tím, že je trať ve své podstatě známa, mají pořadatelé dostatek prostoru k zabezpečení všech neustále se zpřísňujících bezpečnostních předpisů. V současné době pořadatelé začínají s administ­rativním řešením celé soutěže, se všemi potřebnými souhlasy a povoleními.

 

Současně však s těmito přípravami probíhají veškeré další činnosti a jednání, které jsou v celém průběhu příprav Horácké rally zapotřebí.

 

                                                                    Miloš Morávek,   tiskové středisko HR 


 
 
Fotogalerie:   Další fotopád od Luboše Novosáda - V.Hatan

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose