www.car.cz
 

V okolí portugalského Estorilu se jede dnes zahřívací super-speciálka
     12.5.2006 11:05 - tisková zpráva


Tým Mitsubishi OffROADSport CZ úspěšně prošel technickými přejímkami a zítra se pustí do boje o světové body. Spolu s nimi se o to pokusí dalších 95 vozů, 40 motorek a 30 čtyřkolek. 

 

Ještě než odjela posádka Zapletal – Janáček do Portugalska, zajela si se starým autem na první závod MČR Cross Country na Slovensko. V okolí Bratislavy se na patnácti rychlostních testech se svou starou Suzuki Jimny nakonec prokousala startovním polem a zvítězila v absolutním pořadí s náskokem 6,9 s před druhou posádkou. Pozitivně se tak naladila na dvoudenní cestu do Portugalska…

 

Na slavném Estorilském okruhu včera proběhly administrativní a technické kontroly, kterými prošlo nakonec více jak devadesát posádek. Dnes v pátek 12. 5. se pojede v okolí Estorilu zahřívací super-speciálka o délce 7 km, ale vše začne až v sobotu. Hned dvě selektivní sekce o celkové délce 516 km prověří nejen připravenost techniky, ale také posádek, neboť teploty přes den se v okolí Lisabonu pohybují okolo 30°C.

 

Mezi startujícími najdeme kompletní světovou špičku včetně vítěze Dakaru Luca Alphanda na továrním Mitsubishi Pajero EVO, jeho kolegu Joana „Nani“ Romu či tovární jezdce VW, druhého muže letošního Dakaru Giniela De Villierse a Matthiase Kahleho, který usedne za volant Race Touarega 2 poprvé. Mimo tovární týmy se na trati objeví vítěz Evropy Marc Blazquez, Rui Sousa, Gregorie De Mevious a další známé tváře světového cross country.

 

Náše posádka Míra Zapletal – Míla Janáček se startovním číslem 273 zasáhne do bojů dnes okolo jedné hodiny po obědě. Startovní pozice z prologu bude důležitá pro start do náročné dlouhé etapy, ale obstát v takové konkurenci bude ještě těžší. Za české barvy bude na startu stát ještě Zdeněk Pořízek s Přemkem Korejzem se Suzuki Jimny a sledovat budeme ještě Jozefa Sýkoru na dalším Mitsubishi Pajeru.

 

Nechme se překvapit co naši předvedou a zítra se těšme – doufejme na dobré zprávy. V neděli je čeká dalších cca 400 km a v pondělí etapa o třech rychlostních testech dlouhých celkem 350km.

 

No je to slušná porce kilometrů a tak si počkejme, jak se bude vše vyvíjet. Více informací o tomto závodě najdete na www.clubeaventura.pt

 

Estoril: Míla Janáček

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Nová Paka 2006, MČR plecháčů od Pavla Chymka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose