www.car.cz
 

Do Grand Prix Číny v Shanghai vyrazí Jakub Smrž z devátého místa
     13.5.2006 20:11 - tisková zpráva


Grand Prix Číny, Shanghai
13. května – 2.kvalifikace

Karel Abraham

33. místo (2.15, 607 sec)                                                                     

Ráno bylo úplně stejné jako to včerejší. Akorát, že se nerozpršelo. Nastavení mé motorky nebylo moc dobré, protože jsme samozřejmě na suchu nic nevyzkoušeli. Do kvalifikace se nám podařilo většinu zlepšit, ale motorka na rovince na pátý a šestý převodový stupeň vůbec nestíhala.

To byl velký problém, protože tady v Shanghai je nejdelší rovinka mistrovství světa. Tohle mě hodně zpomalilo. Samozřejmě kvalifikace dopadla tak jako vždycky, a já doufám, že se to už konečně změní.” 

Jakub Smrž

9.místo (2.08,028 sec)

V dnešním volném tréninku jsme jeli poprvé na suchu během tohoto víkendu. Já zároveň poprvé na Aprilii, takže jsme neměli moc času najít správné „suché“ nastavení podvozku a převodovky. Deváté místo nebylo špatné a do kvalifikace jsme udělali jen drobné změny na geometrii motorky a převodovce. Krátce před kvalifikací to vypadalo na déšť, ale nakonec jsme vyjeli na suchu a bylo potřeba jet okamžitě co nejrychleji kvůli možnému dešti. Úvod se mi povedl a pohyboval jsem se v první desítce. Několikrát během tréninku začalo znovu kapat, ale vždycky jen trošku a trať zůstávala suchá.

Byla to poslední šance najít co nejlepší nastavení do zítřejšího závodu pokud by se jel na suchu. Zároveň jsem musel vyzkoušet různé směsi pneumatik, takže jsem ještě několikrát zajížděl do boxu. Posledních devět kol jsem už absolvoval s jednou zadní gumou, která začínala klouzat, ale v posledním kole se mi ještě podařilo vylepšit svůj čas, který mě posunul o jednu příčku na konečné 9. místo.

S novou zadní gumou bych určitě dokázal zrychlit víc, ale tento tah nám více pomůže ve výběru gum na zítřejší závod. Motorka fungovala perfektně a máme dobré nastavení. Zítra záleží především na počasí a vzhledem k vyrovnanosti startovního pole je možné cokoliv. Před evropskou sérií závodů bych chtěl především dojet a zvýšit své bodové konto, ale uvidíme, jak se bude vyvíjet závod.”

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Orlický sprint 2006 v Mýtě od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose