www.car.cz
 

Ve Španělsku jezdci světového endura absolvují nejtěžší soutěž seriálu
     14.5.2006 09:19 - tisková zpráva


(ŠPANĚLSKO, Gernika-Lumo, 13.05.2006)

 

Ve Španělsku jezdci světového endura absolvují prozatím nejtěžší soutěž letošního seriálu a možná i posledních let. Na dno svých fyzických sil si museli šáhnout i někteří přední jezdci. Náročnost okruhu dokonale prověřila a zahýbala třídou juniorů, přes padesát procent jich sobotní etapu nedokončilo.

 

Do sobotní etapy odstartovalo 96 jezdců. Vzhledem k náročnosti, po dešti, rozmáčeného okruhu a především měřených testů, pořadatelé upravili a především zkrátili extrém test, který se jel necelé tři minuty a upraven byl i enduro test. Ten se jel ale neskutečných 12minut a někteří jezdci, po absolvování náročného okruhu, ho jeli i přes 13minut. Motokrosový test, obohacen superkrosovými prvky, se jel necelých 5minut. Všichni jezdci, včetně té absolutní špičky, se v cíli shodli, že absolvují nejtěžší soutěž za poslední roky.

 

Především druhá časová kontrola s mnoha blátivými a kamenitými výjezdy a sjezdy, na kterou byl stanoven časový limit 70minut, byla velmi vyčerpávající. O náročnosti svědčí i to, že sobotní etapu dokončilo 61 jezdců a někteří nasbírali i několik trestných minut.

 

Ve výsledcích jednotlivých tříd se na prvních pozicích ale nic převratného nedělo. Třídu E 1 vyhrál Španěl I.Cervantes před Italem A.Belometim a Polákem B.Obluckim. Třídu E2, po pádech Francouze J.Auberta a Fina M.Aholi na testech, vyhrál Australan S.Merriman právě před J.Aubertem a dalším Finem S.Arem. Ve třídě E3 je poslední dobou pořadí na prvních dvou místech jak přes kopírák. Opět vyhrál Velšan D.Knighta, před Finem M.Tarkkalou a třetí místo tentokrát vybojoval Francouz S.Guillaume.

 

Juniory vyhrál Francouz M.Bourgeois, před Polákem M.Szusterem a Španělem O.Menou, Slovák R.Kapajčík obsadil 8.místo.

 

Z Čechů se dařilo v úvodní etapě po velmi solidním a vyrovnaném výkonu opět především Vítu Kuklíkovi, který vybojoval v náročném terénu ve třídě E3 6.místo. Smůla se na jihu Evropy naopak drží v téže třídě jedoucího Michala Rudolfa. V prvním kole musel opravovat v druhé časové kontrole víko zapalování, což se povedlo, ale zpozdil se o tři trestné minuty.

 

Na prvním kros testu se nevyvaroval pádu a když se vše začínalo urovnávat a někteří soupeři buďto odstoupili, nebo nasbírali více trestných minut, přišla v polovině druhého kola další rána. Na měřeném enduro testu přestal řadit motocykl a zbytek kola do servisní kontroly, včetně měřeného kros testu absolvoval Rudolf pouze na druhý rychlostní stupeň. V servisní kontrole se závadu podařilo opravit, ale pouze za cenu dalších trestných minut. V cíli z toho nakonec bylo alespoň paběrkování bodů za 13.místo.

 

Ve třídě Junior, kde startovalo 32 jezdců a jak již bylo řečeno, pro mnohé to byl křest ohněm, dokončilo jen 14 jezdců. Z toho jich navíc šest nasbíralo trestné minuty. Náročnou etapu nedokončili i naši jezdci. Díky větší penalizaci, nežli je stanovených 15 minut zpoždění, komisaři vyloučily dle řádů postupně J.Kubáčka, J.Horáka a L.Sedláčka. Toto pravidlo ale postihlo právě i většinu juniorů, kteří soutěž nedokončili. 

 

V neděli čeká na jezdce opět stejný okruh, akorát se budou měřit od prvního kola všechny testy.

 

Výsledky sobotní etapy a průběžné pořadí by mělo jít stáhnout ze stránek promotéra seriálu

: http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

Info včetně foto na:  www.kbs.cz

 

 

Ladislav Krupička

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnovský sprint od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose