www.car.cz
 

Jakub Smrž v Shanghai opět slušně : už třetí závod v top10 !!
     14.5.2006 17:31 - tisková zpráva


Grand Prix Číny, Shanghai  14. května – Závod

 Karel Abraham

26. místo                                                                              

Oproti ostatním dnům se do závodu hodně oteplilo. Nevěděli jsme, jestli jet na měkčí nebo tvrdší směsi pneumatik. Vyjel jsem s měkčí, ale na startovním roštu se pneumatiky vyměnily, což byla asi chyba. Nikdy předtím jsme je zde nevyzkoušeli, ani na to nebyl čas kvůli pátečnímu deštivému počasí. Start byl docela špatný.

Závod jsem částečně  doháněl, ale také jsem se musel naučit více kontrolovat smyk uprostřed zatáčky, který jsem dostával skoro pořád. Ke konci jsem už jen dojížděl a částečně ještě předjížděl. S výsledkem nejsem spokojený, protože si myslím, že kdyby jsem měl měkčí pneumatiky, tak jsem mohl klidně dojet ještě skupinku jezdců přede mnou.” 

Jakub Smrž

10.místo

Ve warm upu jsme zkoušeli další možnou směs zadní gumy na závod, ale měl jsem velké problémy s prokluzováním. Dnes bylo podstatně tepleji než včera při kvalifikaci a výběr zadní gumy byl velice složitý. Bohužel nemáme ještě moc zkušeností s různými typy, které máme k dispozici a navíc jsme letos jeli v každém závodě jinou.

Nakonec jsme se rozhodli pro pneumatiku, která nám dávala určitou záruku, že vydrží celou délku závodu, aniž bych musel jet s příliš velkým rizikem. Start opět nebyl úplně nejhorší, ale v prvních dvou zatáčkách jsem se nemohl tlačit dopředu, protože přede mnou bylo příliš mnoho lidí. Začínal jsem kolem 12. místa, ale začátek závodů byl moc opatrný.

Měl jsem několik smyků, kvůli kterým jsem ztratil důvěru, ale postupně jsem začal zrychlovat a dotáhl se do skupiny, která bojovala o 7. místo. V určitých pasážích jsem ztrácel, hlavně na výjezdech, protože jsem nemohl příliš prudce přidávat plyn, abych neupadl. Zadní guma ale začínala klouzat čím dál víc a i když jsem se snažil, nedokázal jsem udržet kontakt a v cíli to znamenalo 10. místo. Na jednu stranu jsem byl zklamaný, protože jsem měl na to, abych se udržel v této skupině, která pak ještě dojela Locatelliho a bojoval o 6. místo.

Ale jsem spokojený, že jsem závod dokončil a už třetí závod jsem dojel v top10. V jedné fázi závodu jsem dokonce zajížděl stejné časy jako jezdci ve skupině o první místo, což je velice povzbudivé. Stále nám ještě chybí zkušenosti, ale byl to povedený víkend, při kterém jsme jich opět  mnoho získali zkušeností. Neustále je co zlepšovat a už se velice těším na další závod do Le Mans, který se jede už příští víkend. Opět bych nechtěl zapomenout pochválit celý team, za výborně připravenou motorku. ”

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Tišnov 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose