www.car.cz
 

Dolák se Šenkýřem druzí ve vytrvalostním závodě v Mostě
     15.5.2006 07:21 - Vladimír Rožánek


Kapkami deště posázený mostecký okruh hostil o víkendu další část závodů MMČR v závodech na okruzích. Zúčastnil se ho i domácí závodník Michal Dolák z CarDo racing, a to jak ve vytrvalostním závodě, tak i v novém seriálu BMW 1 Challenge který přinesl na naše okruhy nový vítr.

 

V sobotním vytrvalostním závodě startoval domácí mostecký pilot společně s Robertem Šenkýřem na voze BMW GTR v týmu Matador Motorsport. Tréninky se pro tuto dvojici

mnoho nevyvedly a kvůli porouchanému diferenciálu muselo BMW startovat až z poslední řady ve startovním poli, které čítalo kolem 30-ti vozů.

 

Jako první usedl za volant BMW GTR Michal Dolák a začátek závodu zvládl skvěle, i když se musel prokousávat polem pomalejších vozů. Na čele se zatím usadil Janiš s Mercedesem, pronásledován Bezákem a Kačírkem s dalším BMW GTR V8. Mercedes se postupem času vytratil ze závodní dráhy a po Kačírkově zpomalení opanoval čelo Bezák na Porsche a hned za ním jelo BMW Matador Motorsportu se Šenkýřem a Dolákem.

 

Druhé místo si do cíle závodu již uhájily před BMW GTR V8, a tak mají oba jezdci další důvod k radosti. Navíc po sobotním vytrvalostním závodě vedli klasifikaci MMČR D4. Robert Šenkýř pak ještě v nedělním sprintu startoval znovu, ale po přejetí plastové kuželky vůz zaznamenal drobný únik oleje a přední část vozu byla velmi poškozená, obsadil proto až 9. místo.

 

V BMW 1 Challenge se Michalovi nepovedl sobotní závod, do kterého startoval, jako vedoucí muž pořadí. Po startu ze zadních pozic se na vodě dokázal propracovat až na páté místo, ale po smyku ve spodní části trati vylétl mimo trať, kde už zůstal stát a závod pro něj skončil odtažením do depa. V neděli si však chuť vylepšil bramborovou medailí, i když to chvílemi vypadalo i na lepší umístění, jenže jeho soupeř Martin Matzke se dvakrát vrátil z kačírku na závodní dráhu včas.

 

Další závody BMW 1 Challenge a MMČR D4 v závodech na okruzích uvidíme zhruba za měsíc při Škoda Octávia víkendu právě zde v Mostě.

 

Vláďa Rožánek

CarDo Racing


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, D4, foto Michal Kopeček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose