www.car.cz
 

BMW 1 Challenge v sobotu v Mostě : Podruhé vítězí junior Honzík
     15.5.2006 10:01 - tisková zpráva


Most 13.května 2006
Svatý Petr si na seriál BMW 1 Challenge nejspíše zasedl... Sobotní dopolední měřený trénink proběhl za příjemného počasí a potvrdil pečlivou přípravu dvou mladých favoritů seriálu. M.Matzke (M.M.Racing) a J.Honzík jun.(Commerz Racing) si vybojovali první řadu na startovním roštu.

Hodně překvapil nováček M.Zajíček (Kama Plast Racing) svým třetím místem a už méně M.Fried (Šenkýř Motorsport), který sice jel také poprvé s BMW 130i Challenge, ale už má přece jenom více závodnických zkušeností. Až desátý skončil Š.Rosina (SK/Matador Pneusport), který objel pouze 4 tréninková kola, ale jeho ztráta pouhých 1,144 sec. za Honzíkem jen dokumentuje vyrovnanost pole. Nepovedená sobota začala pro vedoucího jezdce průběžného pořadí M.Doláka (Cardo Racing) až 12.pozicí na startovním roštu.


Očekávaná změna počasí se na mosteckém autodromu projevila jen sotva dvouhodinovým deštěm, který však přišel přesně v době, kdy se BMW 1 Challenge chystala ke startu. Ředitel tedy musel vyhlásit mokrý závod a závodníci vesměs volili mokré pneumatiky. Během 15 kol závodu se však vyčasilo a osychající trať vyžadovala velmi citlivé zacházení se silnými auty. Na svou dravost nejvíce doplatil Dolák, který se postupně prokousal až na 5.místo, ale pak havaroval a v 8.kole musel ze závodu odstoupit.Smyky a nedobrovolné výlety mimo trať se nevyhnuly ani řadě dalších jezdců, takže se pořadí - s výjimkou první trojice - neustále měnilo.

Systémem start cíl si druhé prvenství v rámci tohoto seriálu vybojovakl J.Honzík jun. Jako jeden z mála nechyboval. Stejně spolehlivě si vedl i M.Matzke, i když v 9.kole musel na chvíli přepustit druhé místo bojovnému M.Matějovskému (Internet Express Prima Team). Ten však vzápětí vyjel mimo trať a to ho vrátilo na konečné čtvrté místo. Takticky výborný závod předvedl Š.Rosina. Hned v prvním kole postoupil o čtyři místa kupředu a po třetím kole byl už čtvrtý.

Po Matějovského smyku se začal tlačit na třetího Matzkeho. Ten však soupeře se zkušenostmi z FIA GT na Silverstone dokázal udržet zasebou a projel pod cílovou vlajkou o dvě desetiny vteřiny dříve.

Skvělý start se povedl J.Hudečkovi, který se v prvním kole dostal ze 14.místa na roštu na 6.pozici a na té zůstal až do cíle.


Na první místo v průběžné klasifikaci seriálu se posunul J.Honzík jr.

-pek- PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose