www.car.cz
 

V českých barvách pojede i exmistr světa Andrea Bartolini
     tisková zpráva


BEZ KOLIZÍ S MISTROVSTVÍM SVĚTA Ve snaze vyhnout se termínovým kolizím hlavně s podniky motokrosového mistrovství světa, které letos prochází novou koncepcí se zvýšenou termínovou náročností, rozehráli organizátoři v zimní přestávce složitou, takříkajíc šachovou partii. Kromě světového šampionátu museli brát v úvahu i závody mistrovství Evropy a také otevřených šampionátů Švýcarska,Německa a Rakouska. Ve všech zmíněných seriálech se totiž česká motokrosařská elita aktivně angažuje, navíc by přemíra termínových kolizí ohrožovala i starty některých potencionálních zahraničních jezdců. Stoprocentní úspěšnost těchto snah se nedala předpokládat ani v teoretické rovině, nicméně v případě seriálů mistrovství světa a mistrovství Švýcarska se úsilí promotéra PAP OIL CUP 2004 vyplatilo skutečně bezezbytku!

S EXMISTREM SVĚTA
Před zahájením letošní motokrosové sezóny došlo v tuzemském zákulisí k několika zajímavým změnám, které se samozřejmě promítnou také v nadcházejícím PAP OIL CUP 2004. Tak například loňský mezinárodní mistr České republiky ve třídě Open Petr Bartoš podepsal smlouvu s rakouskou stájí RS Schalko Racing Team s jejímiž čtyřtaktními stroji Suzuki 125 a Yamaha 450 bude jezdit český a rakouský šampionát.
Ze zahraničních služeb se naopak do českých barev vrací loňský supersmolař Jiří Čepelák, který z německého Sarholz Teamu přešel do ambiciózní severomoravské stáje Bonver KTM CZ Motosport.Ta se posílila navíc také talentovaným Josefem Kulhavým, majícím nadále slovenskou licenci. Jak z názvu týmu vyplývá, jeho jezdci startují výhradně na strojích KTM, takže fanoušci Čepeláka musí zapomenout na rudou barvu jeho předcházejících motocyklů Honda a zvyknout si letos na typickou oranž strojů KTM. Čepelák mění i objem motoru, když z dvěstěpadesátky přesedlal na stopětadvacítku.

Bombou budou avizované pravidelné starty italského exmistra světa Andrei Bartoliniho v barvách DELTA RZ YAMAHA RACING TEAM pravděpodobně ve třídě Open. Naopak především na stopětadvacítky se chce letos soustředit v Open šestý Jindřich Hrabica. V závěru minulé sezóny nepříjemně na ruce zraněný Zdeněk Kostelecký (třída Open) start PAP OIL CUP 2004 stihne, což se bohužel nepodaří Michalu Kadlečkovi. Loni nejúspěšnější český reprezentant v seriálu mistrovství světa si koncem února při tréninku na hliněné trati pod střechou haly ve Volarech nešťastně poranil koleno. Po operaci v mladoboleslavské nemocnici drží koleno šrouby, takže Kadleček si od motocyklových řídítek musí na delší dobu nuceně odpočinout. Chybět zato nebude obhájce loňského titulu ve třídě 125 ccm Čechoněmec Josef Dobeš, stejně jako další naši přední motokrosaři v čele s Kučírkem, Masaříkem, Žeravou, Svobodou, Brabcem, Zarembou, Čadkem a Votroubkem.

Co se týče zahraničních jezdců, počítá promotér seriálu vedle Bartoliniho především s motokrosaři ze Slovenska (např. Bučenec, Riho, Kohút), Rakouska, Německa, Švýcarska a Polska, zájem o start koncem května v Lokti by měli projevit i jezdci, které tam o dva měsíce později bude čekat jeden ze závodů mistrovství světa.Ve třídě Veterán, kterou loni celkově vyhrál Jaroslav Potůček, se k naší bývalé motokrosové elitě přidá nově Miroslav Štaud, další někdejší reprezentant. A opět se připravuje ředitel Policie ČR v Brně Jaroslav Vaněk, vítěz motokrosu, konaného v rámci loňských Světových sportovních her policistů a hasičů v Madridu.

ČESKO-SLOVENSKÝ MOTOKROSOVÝ POHÁR
Po delších jednáních se Slovenskou motocyklovou federací došlo k dohodě, jejíž výslednicí je letošní premiéra Česko-slovenského motokrosového poháru 2004. Do pohárového seriálu byly zařazeny závody PAP OIL CUP 2004 v Pacově a v Šumperku a podnik slovenského šampionátu v Šenkvicích.
Sbírat body ve třídách 125 ccm a Open mohou pouze jezdci s českou a slovenskou licencí, přičemž celkové pořadí bude v závěru Poháru vyhlášeno bez rozdílu tříd na základě dílčích výsledků obou tříd v každém z pohárových závodů. Od Česko-slovenského poháru 2004 si jeho spoluorganizátoři slibují další navýšení propagace motokrosu v obou zemích a růst sportovní kvality českých a slovenských motokrosařů.

RÁMCOVÁ PRAVIDLA SERIÁLU
1. Místa a termíny závodů započítávaných do pohárového seriálu :
PACOV/CZ/NEDĚLE 11.4. + ŠENKVICE/SK/SOBOTA 1.5. + ŠUMPERK/CZ/NEDĚLE 9.5. 2004
2. Vypsané třídy – jezdci startují v jednotlivých závodech započítávaných do pohárového seriálu v samostatných třídách 125 ccm a OPEN. Celkové výsledky pro stanovení pořadí v pohárovém seriálu budou z dílčích výsledků obou tříd každého závodu pohárového seriálu stanoveny jako společné, tedy jediná korigovaná společná výsledková listina absolutního pořadí bez rozdílu tříd.
3. Licence – pohárový seriál je vypsán pro všechny jezdce - držitele AČR a SMF národních licencí (podmínkou je nominace v příslušné třídě dané národní federace) a vyšších vydaných prostřednictvím národních federací AČR a SMF (A-M, FIM, UEM) pro motokros.
4. Zastřešující a vyhlašující subjekty – národní sportovní motocyklové autority AČR/FMS/SM AČR a SMF.
5. Začleněné závody pohárového seriálu jsou standardní součástí příslušných národních seriálů MEZ M ČR a MEZ M SR v roce 2004.
6. Pohárový seriál je vypsán jako TŘÍIDÍLNÝ, do celkových výsledků se započítávají všechny jízdy.
7. Počítání výsledků – do celkových výsledků pohárového seriálu budou zařazeni pouze jezdci splňující ustanovení čl.I bodu 3 těchto rámcových pravidel. Výběrem z dílčích výsledků ve třídách 125 ccm a OPEN každého závodu pohárového seriálu se vytvoří jediná korigovaná společná výsledková listina absolutního pořadí bez rozdílu tříd, obsahující pouze jezdce držitele AČR a SMF národních licencí a vyšších vydaných prostřednictvím národních federací AČR a SMF (A-M, FIM, UEM) pro motokros. Těmto jezdcům je do korigované společné výsledkové listiny započítán skutečně dosažený počet bodů v každé jízdě předmětného závodu.

Vítězem pohárového seriálu je jezdec, který získal nejvíce bodů, bez ohledu na to, kolik jízd dokončil. V případě rovnosti bodů je brán v úvahu a rozhoduje počet nejlepších umístění. Trvá-li rovnost i dále, pak o pořadí rozhodne lepší umístění v poslední, předposlední, předpředposlední atd. jízdě započítávané do tohoto poháru. Trvá-li rovnost i dále, jsou tito jezdci hodnoceni na stejných místech a peněžní odměny pro tato místa jsou těmto jezdcům rozděleny stejným dílem.
8. Vyhlašování výsledků – na každém dílčím závodě seriálu budou na závěr celého vyhlašovacího ceremoniálu vyhlášeni vždy 3 nejlepší jezdci celkového pořadí závodu dle korigované společné výsledkové listiny - obdrží poháry, věnce a věcné ceny. Celkové vyhlášení – po skončení posledního závodu seriálu budou přímo na závodišti v Šumperku kromě vyhlášení výsledku posledního závodu seriálu vyhlášeno 10 nejlepších jezdců celkového pořadí celého seriálu. Jezdci obdrží poháry, věcné ceny a peněžité prémie za umístění.

podrobnosti můžete hledat  také na stránkách : http://www.moto-cross.cz/


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose