www.car.cz
 

Ve Vranově u Brna se kropit nemuselo
     17.5.2006 10:49 - tisková zpráva


V bahně vyválení Žerava a Kadleček si vynadali
 

Polední bouřka před první jízdou Renault Opportunity Motocrossu, kterým ve Vranově u Brna pokračoval motokrosový Pap Oil Cup 2006, proměnila některé úseky tamní tratě v nepříjemně klouzající divočinu.

Záludnosti, vytvářené střídavým sluncem a deštěm, málem totálně zvrátily průběh druhé jízdy Open, dlouho jasně dirigované lídrem seriálu Zarembou. Za jeho zády si to s Kadlečkem tvrdě rozdával vítěz úvodní jízdy Žerava, v rozhodující fázi závodu však do jejich duelu zasáhli soupeři jedoucí o kolo zpět. Kadleček při jejich podjíždění v levotočivé zatáčce posunul svoji yamahu o kousíček před Žeravu, ten však nemínil slevit a při míjení opozdilců do Kadlečka narazil. Oba kohouti se svorně poroučeli k zemi a nebyli schopni svoje navzájem zaháknuté motocykly vyprostit.

O kousíček šťastnější byl Žerava, zatímco Kadlečka, jehož motor naskočil později, stačil předjet v pořadí čtvrtý Bartoš.Tři kola před koncem jízdy se Kadlečkovi podařilo poskočit na třetí pozici, nicméně k opětovnému útoku na Žeravu už nezbýval čas. Překvapivě početná divácká kulisa se skvěle bavila a k dovršení její eufórie scházelo už jen střetnutí Kadlečka s Žeravou ve stylu dívčích bahenních zápasů.

"Tak to zas nehrozilo, s Martinem se známe dlouho a navzájem se uznáváme. Ale když jsem ho předjel, tak to do mne jednoznačně napálil. Motokros je tvrdý sport, ale to, co udělal Martin, neberu. Po závodě jsme se samozřejmě pohádali,“ přiznal Kadleček. Jeho sok sklouznutí za hranici fair play popřel. „Michal najel do vnitřní strany zatáčky, já si držel svoji kolej a ve výjezdu jsme se srazili. Bylo to v zápalu boje, s žádným jiným úmyslem jsem do souboje nešel,“ tvrdil Žerava, obhájce českého titulu.

O změnu majitele žezla třídy Open usiluje Severomoravan Zaremba, který v úvodním podniku letošního Pap Oil Cupu v Lokti nečekaně triumfoval v obou jízdách a průběžný vedoucí post v šampionátu si udržel i po nedělním Vranově. První jízdu ve Vranovském žlebu zahájil pádem hned po startu, stíhačkou však urval alespoň třetí místo, druhému závodu dominoval od prvního kola. „V závěru jsem ale prožíval pěkné nervy.

Tři kola před koncem mi odešel zadní tlumič a nebýt toho, že se Žerava s Kadlečkem zdrželi kolizí, mohlo to být ještě dost zajímavé,“ nezakrýval Zaremba porci štěstí. Dvě pátá místa ve třídě Open patřila Kučírkovi, který se kvůli vleklému zranění pro vranovský start rozhodl až v hodině dvanácté.

Starty se mi nedařily jako v Lokti, tam mě však pak hodně jezdců předjíždělo. Vzhledem k mému zdravotnímu stavu jsem s body za pátá místa hodně spokojený,“ usmíval se Brňan.
 
 
PR
Více o motokrosu na : http://www.moto-cross.cz


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2006, havárie Shlehofera, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose