www.car.cz
 

Novinky značky Volkswagen na brněnském Autotecu 2006
     19.5.2006 11:37 - tisková zpráva


Praha, 19. května 2006 – Volkswagen posiluje s pětadvacetiprocentním nárůstem prodeje svoji pozici lídra českého trhu lehkých užitkových vozidel. Svému renomé nechce zůstat nic dlužen ani na nadcházejícím autosalonu Autotec 2006. „V pavilonu V představíme velmi reprezentativní vzorek naší současné nabídky, přičemž nejdůležitější událostí bude česká premiéra modelu Crafter,“ říká Dušan Blaško, vedoucí divize Volkswagen – užitkové vozy společnosti Import Volkswagen Group.

Volkswagen Crafter, nástupce populární řady LT zaujme už na první pohled ostře řezanými liniemi, vertikálně orientovanými světlomety pod čirým sklem a masivními bočními ochrannými lištami. Silnou stránkou nové modelové řady je široká škála různých verzí a provedení – Crafter bude nabízen ve třech délkách rozvoru, čtyřech délkách ložné plochy a s třemi výškami střech. Maximální přepravní kapacita skříně v největším provedení činí 17 m3, čemuž odpovídá i vyšší užitečná hmotnost a celková povolená hmotnost – skříňová „pětitunová“ dodávka se vypořádá s nákladem o hmotnosti až 2691 kg.

Dynamický charakter nových modelů Crafter podporují i vitální motory – moderní pětiválcový turbodiesel TDI „common rail“ o objemu 2,5 l bude dodáván ve výkonových verzích 65 kW/89 k, 80 kW/109 k,
100 kW/136 k a 120 kW/164 k. Všechny motory vynikají vysokým točivým momentem v nízkých otáčkách a nízkou spotřebou paliva. Do sériové výbavy patří filtry pevných částic výfukových plynů DPF (Diesel Particulate Filter).

Novinkou oblíbené řady Caddy/Caddy Life je její provedení pro volný čas s názvem Tramper. Obdivuhodnou přizpůsobivost a výborné provozní parametry modelů Caddy umocňuje výbava pro kempování ve volné přírodě. Jejím nejdůležitějším prvkem je lůžko příjemné velikosti 1,10 m x 2,0 m, které lze v případě potřeby jednoduše vyjmout a využít poté celý úložný prostor. Interiér je vybaven řadou chytrých detailů, zpříjemňujících volné chvíle.

Okna lze snadno zatemnit kombinovaným systémem skládajícím se z úložných tašek a svinovacích látkových záclon, světlo do tmy vnesou dvě halogenová svítidla v zadním víku a tranzistorová lineární svítilna ve stropě. Specifickému použití vozu je přizpůsoben akumulátor, který je vybaven ochranou proti úplnému vybití. Caddy Life Tramper se může stát i malým prázdninovým bytem, na přání je totiž k dispozici přídavný stan o rozměrech 2,3 × 2 m, skládací stolek a dvě skládací židle, které lze uskladnit v prostoru pod lůžkovou plochou. Romantici mohou dovybavit svůj Caddy Life Tramper elektricky ovládanou skleněnou posuvnou a zvedací střechou.

Nejúspěšnější zástupce značky Volkswagen – užitkové vozy, řada Transporter/Multivan, se na Autotecu představí v celé řadě provedení. Za všechny jmenujme akční model Multivan Allstar, který nabízí rozsáhlý paket komfortních a bezpečnostních prvků se zvýhodněním přes 81 000 Kč. Patří mezi ně např. třízónová automatická klimatizace „Climatronic“, metalický nebo perleťový lak, rádio „delta“ s 8 reproduktory,   systém „Parkpilot“ , tempomat, multifunkční volant, servodovírání zadních výklopných dveří s přídavným ovládáním z interiéru a servodovírání levých i pravých bočních posuvných dveří.

Vedle „klasických“ užitkových vozů se na Autotecu  představí i kompletní nabídka značky Volkswagen v oblasti osobních vozů přestavěných na kategorii N1, tedy v provedení umožňujícím odpočet DPH. „S přepážkou“ tak v pavilonu V návštěvnící uvidí Golf Plus, Touran, Passat Variant, Sharan a Touareg.

Import Volkswagen Group
AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2006, havárie Pospíšila, foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose