www.car.cz
 

Pavel Balaš triumfoval i ve druhé soutěži
     tisková zpráva


Obhájce mistrovského prvenství v odvetě svým soupeřům šanci nedal

Loňský mistr v halovém motocyklovém trialu Pavel Balaš si v letošním desátém ročníku českého šampionátu, který pod názvem Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor odstartoval v Děčíně v rámci jedenáctého ročníku Mototrial show, připsal vítězství i ve druhé soutěži. Ve druhé části čtyřdílného šampionátu se o další příčky na stupních vítězů podělili opět Martin Křoustek a Jiří Svoboda, ale své pozice si vyměnili a tentokrát stříbro připadlo Křoustkovi.

Svoboda stejně jako v první soutěži postupoval ze semifinále jako třetí, ale v rozhodující bitvě si dlouho udržoval velkou naději na vítězství. Potom se mu ovšem na čtvrté z šesti sekcí nepodařilo vyskočit na jednu z kabelových cívek a pět připsaných trestných bodů jej nakonec odsunulo na třetí pozici. "Takové jsou halové závody. Hop nebo trop," konstatoval jezdec. "Byla to jediná chyba, kterou jsem udělal. Předchozí nejnáročnější úsek jsem zajel bezvadně a už to vypadalo nadějně. Bohužel pak jsem ztroskotal v místě, se kterým jsem při předchozím průjezdu problém neměl. Musím se ještě více sžít s novým motocyklem," uvedl Svoboda a dodal: "I tak jsem však spokojen. Dal jsem si za cíl získat v prvním mistrovském podniku alespoň jednou stříbro a to se mi povedlo už v první soutěži."


KřoustekKřoustek rozhodující ztrátu na Balaše nasbíral hned na prvních dvou sekcích, kde inkasoval všech svých šest trestných bodů. "Když jsem viděl Pavla, jak rychle první úsek projel, nechal jsem se vyprovokovat a zkusil to také tak, přestože to není můj styl. Proto jsem po jednom seskoku málem spadl a třikrát si šlápl," vysvětloval Křoustek. "Na druhé sekci jsem zase zkusil jedno problematické místo zdolat jinak než ostatní. Mohl jsem tak ztrátu na Balaše snížit, ale stal se pravý opak. Můj záměr mi nevyšel," řekl dále Martin Křoustek.

Pavel Balaš finále absolvoval s přehledem a v klidu, přestože v duelu s Křoustkem celou trať projížděl jako první. Nakonec se ještě nechal podruhé porazit v paralelní jízdě, která bývala vždy jeho doménou. "Jel jsem si svoje. Proto jsem také vážnější chybu neudělal," sdělil Balaš a doplnil: "Pro paralelku jsem zvolil zase jízdu na jistotu. Připsaný jeden trestný bod mi vítězství vzít nemohl."


Výsledky - 2. závod: 1. Balaš Pavel (Gas-Gas) 5 tr. bodů
2. Křoustek Martin (Beta) 6 tr. bodů
3. Svoboda Jiří (Beta) 8 tr. bodů

Průběžné pořadí mistrovství: 1. Balaš Pavel (Gas-Gas) 40 bodů, 2 - 3. Svoboda Jiří, Křoustek Martin (oba Beta) 32 b., 4. Koreber Roman (Gas-Gas) 26 b., 5. Vepřek Milan (Sheerco) 22 b., 6. Nedomel Ondřej (Gas-Gas) 20 b.



Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel

Jiří ROUS
www.prpro.cz

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose