www.car.cz
 

Labská Eurocenter Rallye jede začátkem května
     tisková zpráva


V loňském roce druhá nejobsazenější soutěž Českomoravského poháru v rallye se 119 přihlášenými posádkami se dostává do poslední fáze příprav před svým startem 7.května v Hradci Králové. Vzhledem k tomu, že východní Čechy je jediný region kde se žádná jiná soutěž nejede, je očekávána rekordní účast diváků převážně z hradecka a pardubicka. Pořadatelský tým se snaží mohutnou reklamní kampaní, která bude ještě větší než loni a změnou termínu z vylidněných prázdnin na motoristicky lačný květen, zaujmout co nejvíce fanoušků. Jim je podřízen i program, resp. místo, kdy slavnostní start proběhne ilustrační foto z Pelhřimova Pavel Kacerovskýpřímo v historickém jádru města na Velkém nám. u Bílé věže. Předcházet mu bude stejně jako vloni koncert hudebních skupin a šou s modelkami doprovázejícími posádky na startovní rampě.

Jedním z velkých lákadel bude prolog soutěže, který se pojede přímo v centru města na trati dlouhé cca 1,5km. Diváci, kteří se zúčastní startu tak budou moci jen o pár minut později shlédnout naleštěné rallye speciály přímo v akci. Pro větší zážitek by měla být část trati přenášena kamerami TV Nova na velké plátno přímo na trati.

Na své si přijdou samozřejmě i jezdci, které čeká nová RZ velmi technického rázu obsahující snad všechny možné i nemožné profily trati, včetně 2,5km úzkého zatáčkovitého, ale bezpečného úseku bez stromů a příkopů, který je svým charakterem zároveň ideálním diváckým místem s přehledem více než 1,5km z jednoho bodu. Velmi náročná bude i 20km dlouhá RZ, která prověří nejen jezdce, ale i jejich techniku.

Celkem přes 75km rychlostních zkoušek s kulturně společenským programem a tisíci diváky tak vytvoří příjemný svátek rallye sportu. Celá soutěž se jede pod záštitou primátora města Hradce Králové Ing. Oldřicha Vlasáka.

tisk info

dole - foto z Pelhřimova 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose