www.car.cz
 

Vladimír Liška pojede kopce i sprinty
     Pavel Jelínek


Liška pojede kopce, avšak uvidíme ho i na rallysprintech

Jak již první letošní závod v Brně naznačil, budeme i v letošní sezoně na kopcích vídat stříbrné BMW M3 skupiny A plzeňského jezdce Vladimíra Lišky. Zatím není jasné, jestli se zúčastní kompletních seriálů Mistrovství Evropy a Mistrovství ČR, nebo se zaměří pouze na jeden z těchto šampionátů, vše bude záležet na výsledcích v počátku sezony a schopnosti konkurovat s třílitrovým motorem a vozem upraveným na úrovni někde mezi skupinami N a A ostatním vozům ve skupině A. Liška bude opět závodit ve skromných podmínkách jak je již u něj zvykem, o to více pak těší dosahovaná umístění v některých závodech. Mimo vrchařských startů plánuje plzeňan start nejméně ve dvou rallysprintech s vozem Mitsubishi Lancer ve skupině N.

První závody v Brně na Masarykově okruhu, kde Liška obsadil 5. a 4. místo ve skupině A poukázaly na nedostatky v podvozku BMW a tak má plzeňský jezdec spoustu práce před prvním evropským kláním na rakouském Rechbergu na konci dubna, kam se samozřejmě chystá. Vzhledem k blízkosti českých hranic se zde očekává jako každoročně nejen zahraniční, ale i domácí vrchařská špička a tak bude boj o první evropské body velmi těžký.

Ani přes zimu Liška nezahálel, mimo repase motoru letité doprovodné dodávky Peugeot musel zvládnout i opravu zadní části jeho závodního BMW, které bylo poškozeno při kolizi s kamionem na německé dálnici během cesty na evropské klání ve francouzském Turckheimu loni v září. Tato nepříjemnost završila Liškovu loňskou smolnou sezonu, během které ho mimo destrukce motoru v portugalské Estrelle postihlo i vykradení jeho dodávky v Itálii. Doufejme, že v letošní sezoně bude mít tento sympatický plzeňský jezdec více štěstí.

Jiří Koubek

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose