www.car.cz
 

Právě vychází Rally 4/06: Tatry, Tišnov, Mille Miglia, Argentina, program Krumlova
     23.5.2006 14:58 - tisková zpráva


Oficiální program Rallye Český Krumlov 2006
V prodeji nejen v jihočeském regionu, ale v distribučních místech po celé republice. Ptejte se u svých prodejců tisku!

Z obsahu:
Matador Rally Tatry - Pátá púchovská hvězdička

Václav Pech rázně připomenul své nejvyšší ambice na obhájení mistrovského titulu. Při premiéře zbrusu nového Mitsubishi Lancer Evo 9 zvítězil popáté na slovenské Rallye Matador Tatry v Púchově. Poprvé v životě přitom startoval na pneumatikách značky Matador a situaci navíc zkomplikovalo panující deštivé počasí. Jeho sobotní souboj s Jožkou Bérešem bude patřit k ozdobám letošní sezony a oba si zaslouží nejvyšší obdiv. Škoda jen, že se už v úvodních fázích se soutěží rozloučilo několik favoritů včetně Jana Kopeckého.

Eurostroj Rally Tišnov - Šťastná třináctka maďarského hosta
Maďarská posádka se startovním číslem 13 Gergély Szabó - Zoltán Köhler s vozem Ford Focus WRC se stala po dramatickém průběhu vítězem třetího dílu šampionátu sprintrally - Eurostroj rally. Deštivá průtrž v poslední sekci soutěže důkladně zamíchala pořadím a vynesla na stupně vítězů Martina Kožmína a Milana Pantálka.

Škoda Fabia Rallye Cup

Václav Pech: Náskok mě šokoval
Příprava Václava Pecha na třetí závod mezinárodního mistrovství republiky neprobíhala příliš v klidu. Na vině byla dostavba zbrusu nového Mitsubishi Lancer Evo 9. O tom, že mechanici týmu nic nezanedbali, svědčilo vítězství a návrat mezi kandidáty na mistrovský titul.

Vladimír Barvík - Nejrychlejší “saniťák” v Česku
Když se vám v okolí Zlína cokoli stane, můžete si být jisti, že k vám dorazí potřebná pomoc co nejrychleji. Dokonce se může stát, že za volantem sanitního vozu bude sedět jeden z jezdců české špičky produkčních vozů - Vladimír Barvík. Zlínský pilot jezdí s vozy rychlé záchranné služby od roku 1993, se závoděním začal ve Vyškově o rok později. Letos nechyběl v desítce na sprintu v Okříškách, v Hustopečích dojel senzačně druhý a rovněž na Matadoru se v silné konkurenci neztratil (8. místo).

Rally Mille Miglia - Puntomiglia
Úvodní soutěž evropského šampionátu v Itálii skončila suverénním vítězstvím továrního jezdce Fiatu Paola Andreucciho s novým Puntem S2000. Jubilejní třicátý ročník Rally Mille Miglia provázelo proměnlivé počasí. Už v prvních fázích soutěže odpadla pro havárie a technické problémy většina kandidátů na přední umístění a populární Andreucci, který v cíli slavil jednačtyřicáté narozeniny, si dojel nikým neohrožován pro druhý letošní triumf.

Fiat Punto S2000 - Návrat ve velkém stylu
S napětím očekávaný oficiální návrat tradiční turínské značky Fiat na soutěžní scénu se uskutečnil ve druhé polovině března na domácí Rally del Ciocco. Ital Paolo Andreucci, který nový Fiat Punto Abarth S2000 předtím několik měsíců testoval, suverénně zvítězil. Stejně si vedl i na úvodní soutěži ME Rally Mille Miglia o měsíc později. Pojďme se podívat na zákulisí vzniku prvního homologovaného speciálu kategorie Super 2000 podrobněji.

Rally Argentina - Historie se opakuje
Čtvrté vítězství v řadě v letošní sezoně si při Argentinské rally vybojovala posádka týmu Kronos Citroën Sebastien Loeb - Daniel Elena. Zároveň to bylo třicáté vítězství francouzské značky v historii světového šampionátu. Jezdce Fordu opět potrápila technika, což pomohlo ke zviditelnění druhého Pettera Solberga a na asfaltu tápající značky Subaru, poprvé v kariéře vybojoval stupně vítězů třetí Gigi Galli za volantem Peugeotu 307 WRC.

Daniel Sordo – Chci být mistrem světa
Úřadující juniorský šampión Daniel Sordo Castillo (2. 5. 1983) letos brázdí světové tratě v kokpitu speciálu Citroën Xsara WRC belgického týmu Kronos. Ač vystupuje v roli soukromníka a týmové trojky, své schopnosti potvrdil dvěma třetími místy na katalánském a korsickém asfaltu. Na šotolině prozatím sbírá zkušenosti, v Argentině se ani jednou neprosadil mezi trojici nejrychlejších jezdců na rychlostních zkouškách, přesto skončil celkově pátý a udržel si fantastickou třetí příčku v průběžném pořadí mistrovství světa.

PR


 
 
Fotogalerie:   Arazim a zničený plot vTišnově, foto J. Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose