www.car.cz
 

Supersprint Challenge míří do Brna
     Pavel Jelínek


Vrcholem závodů konaných na Brněnském automotodromu při Jarní ceně Brna (1.-2.5.04) bude Supersprint challenge, která se představí hned ve 2 závodech. Je to vlastně stará známá Sportcars Challenge promotéra Waltra Pedrazzy z rakouska, která se sloučila pro letošní rok s Interserií I.S.O. Sprint Challenge, která má přinést větší pole závodníků.

Závodit se bude ve čtyřech divizích.

První divize zahrnuje mimo jiné stroje CN, WSC, LMP, SR o obsahu nad 3000ccm. Představí se např.: Argo s motorem Alfa Romeo Urse Mullera, Lucchini BMW A. Zajelsnika, jenž patří mezi pravidelné účastníky. Vítězem této divize se vloni stal A. Seibold s konstrukcí PRC BMW. Letos ho čeká souboj také s loňským vítězem divize 2 Lights W. Payrem z rakouska. Mezi závodníky startujících v této divizi se letos objeví také čech Michal Pavlík s PRC BMW 3,0. S dalšími „ plackami“ v této divizi vyrazí Osella, či Martini.

Divize 2 Lights, tedy stroje CN, WSC, LMP, SR do 3000ccm bude letos nabízet souboje především rakouské konstrukce PRC, ať již s motorem Alfa Romeo nebo Opel. Našimi zástupci budou po loňském nešťastném zrušení prototypů v D4 M ČR na okruzích Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo a zřejmě i brněnská závodnice Kamila Stará v teamu Pfeiffer Racing s PRC Opel CN. Ti budou bojovat také do Českého poháru pro sportovní prototypy.

Divize 3 představí formule o objemu do 3000ccm. Je to obdoba loňské druhé divize Interserie, převážně v ní startovaly vozy F3000. Mezi favority na prvenství patří vítěz z loňska A. Wagner s Reynardem Ford F3000.

Poslední divize 4 je určena pro široké spektrum závodníků na formulích, a´t již formule 3, různě upravené formule Renault, Konig, VW, Lotus nebo volné formule E2000. Loňský vítěz Manfred Kuhn s Reynardem BMW již trénoval v Mostě a těší se na obhajobu.

Supersprint challenge nabízí svezení za relativně slušné náklady, organizátoři počítají se startovním polem kolem 30 závodníků na závod. V minulosti tuto sérii jezdili jezdci z Rakouska, Německa, Švýcarska i Itálie. Uvidíme, jestli zaujme i české jezdce.

Vláďa Rožánek

pro www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose