www.car.cz
 

FIA GT 2006: Tomáš Enge v Brně nepojede !! Přednost dostala příprava na Le Mans
     25.5.2006 19:31 - tisková zpráva


Druhý závod šampionátu FIA GT v Brně bude bez Tomáše Engeho, který se připravuje na start v Le Mans s týmem Aston Martin Racing.

Engeho manažer Antonín Charouz o startu na domácí půdě v Brně jednal s několika zájemci, protože se rýsovala lákavá možnost startu Engeho i Janiše ve špičkových týmech. U Janiše byla situace jasná, protože jede šampionát v týmu Zakspeed, v případě Engeho by šlo jen o hostování v domácím závodu.

Liberecký rodák letos závodí v továrním týmu Aston Martin Racing, start týmu v Brně byl ale kvůli nabitému programu vyloučen, hned příští víkend se totiž v Le Mans koná tradiční testovací den pro týmy přijaté do závodu 24 hodin Le Mans. Ve hře byl start v některém z jiných týmů nasazujících vůz DBR9, v tomto případě ale nedošlo k dohodě.

Nabídnutá místa ve vozech jiné značky pak bylo nutné odmítnout s ohledem na přání Engeho letošního hlavního zaměstnavatele.

Antonín Charouz, jezdcův manažer:Moc jsme stáli o to, aby čeští fanoušci měli možnost o víkendu vidět oba nejlepší české jezdce v akci. Zatímco u Jarka byla situace jasná, v případě Tomáše jsme vzhledem k blížícímu se testu v Le Mans nemohli počítat s továrním týmem Aston Martin Racing.

Preferovali jsme start v některém z klientských týmů Aston Martin, ale tato cesta nevyšla. Měli jsme také nabídky od Lamborghini a Zakspeedu, jenže to by Tomáš jel s jiným vozem a šéf AMR preferoval, aby se soustředil na testovací den v Le Mans.“

BPA


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop - JWRC na Sardínii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose