www.car.cz
 

BMW 1 Challenge 2006: pro Brno přibyli Jiří Janák , či Lumír Firla
     26.5.2006 23:00 - tisková zpráva


Přidal se J.Janák

Dnes brzy po ránu začal oficiálním volným tréninkem třetí závodní víkend BMW Challenge 2006. Brněnský okruh znovu hrozí nepříliš příjemným počasím a závodníci se s tratí seznamovali těsně po přeháňce a tudíž na vlhké trati. Na řadu tedy opět přišly "mokré pneumatiky".

Vedle stálých účastníků poháru, tedy jezdců, kteří pilně sbírají body pro celkovou klasifikaci, se na Masarykově okruhu objevili dva Slovinci Hase a Draganovič. Z domácích jezdců se s pohárem poprvé seznamují Miroslav Forman, který v týmu Internet Express Prima nahradil M.Matějovského, Lumír Firla a především Jiří Janák. Loňský vítěz Octavia Cupu a účastník letošního mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) se také hned zařadil na druhé místo neoficiální tabulky časů.

A jeho první pocity se seznámení s vozem BMW 1 Challenge?
"Jsem příjemně překvapen. O výkonu agregátu není třeba diskutovat, to je výborné. Ale docela dobrý je i podvozek.Počítal jsem s tím, že to bude auto, které získává hlavně na rovinkách. Ale ono se to docela pěkně chová i v zatáčkách. Doufám, že se zlepší počasí a se suchými gumami to bude ještě lepší.

Střídání Octavie s předním pohonem a "klasika" BMW mně nedělá potíže. Zadní pohon mám rád, zvykl jsem si na něj především při závodění s vozem Porsche. Jsem zvědav co napoví měřený trénink."

-pek-


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Monte Carlo 06, foto Josef Vrátil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose