www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch bude v Krumlově obhajovat vítězství
     26.5.2006 23:07 - tisková zpráva


S cílem obhájit loňské vítězství přijel do Českého Krumlova CZECH OMV Rally Team, v čele s pilotem Štěpánem Vojtěchem a navigátorem Štěpánem Palivcem. I přes nenadálé okolnosti se zraněním Michala Ernsta, stálého spolujezdce a nutné výměně tréninkového vozu, je team plný optimismu a pomýšlí na vítězství.

Že vše nebude lehké naznačila již víkendová příhoda, při které si zlomil nohu stálý spolujezdec Štěpána Vojtěcha, Michal Ernst. Narychlo byl povolán Štěpán Palivec, dlouholetý spolujezdec Tomáše Vojtěcha, který ho na Krumlovské rallye nahradí. Komplikace se teamu nevyhnuly ani během tréninku.

Měli jsme problém s tréninkovým vozem. Ačkoliv prošel před Španělskem repasí, zradil nás hned první den jeho motor. Pomohl Vašek Pech, který nám půjčil svůj tréninkový vůz a tak jsme mohli první den v pohodě dotrénovat. Večer byli úžasní i pořadatelé, kteří nám na druhý den tréninků zapůjčili Seat Ibiza diesel. Je sice fakt, že to je oproti EVO VII trošku rozdíl, ale nemusí se alespoň zastavovat na tankování,“ směje se Štěpán nad pozoruhodnou příhodou, kterou se nedal zaskočit. Mezitím byl teamem připraven náhradní tréninkový vůz, se kterým Štěpánové absolvují poslední část tréninků.

Krumlovská rallye se letos oproti předchozím ročníkům jede v trochu jiné podobě. Štěpán k tomu dodává:Trať je hodně jiná, některé části se jedou poprvé, některé se jedou v opačném směru. Řekl bych, že pro mne je oproti loňsku téměř polovina úplně nová.“ Štěpán Palivec se přidává s komentářem:“ Charakter Krumlovské rallye se nezměnil, cesty jsou úzké, uskákané, projížděné velkou rychlostí a to se nám líbí, to je rallye. To že jsou oproti minulosti změny nebereme jako nevýhodu, spíše naopak.“

Team má za sebou i čtvrteční shakedown, který sloužil k poslednímu nastavení vozu před dnešním závodem. “Shakedown byl bez problémů. Provedli jsme jen drobné úpravy v nastavení turba, šlo pouze o softwarovou záležitost,“ komentuje Štěpán Vojtěch poslední změny.

Po dvou dnech tréninků je také jasné, jak to Štěpánům půjde ve vzájemné komunikaci v kokpitu. “Používáme můj rozpis, ale rozdíl v tom v podstatě není, protože jsme měli stejný s bráchou. Odlišnost je jen v dikci, ale v tom nevidím problém, “komentuje Štěpán Vojtěch. A Štěpán Palivec k tomu dodává: “Je to pro mne velká čest i výzva a jsem moc rád, že jsem mohl takto pomoci. Štěpán je skvělý člověk a já svoji práci navigátora mohu dělat způsobem na který jsem byl zvyklý.“


Rallye startuje dnes v 17.00 první rychlostní zkouškou a končí v sobotu kolem šesté hodiny večer. Peugeot 206 WRC OMV Rally Teamu s posádkou Štěpán Vojtěch a Štěpán Palivec pojede se startovním číslem 5.

OMV Rally Team

PR


 
 
Fotogalerie:   MČR v enduru Košťálov 2006, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose