www.car.cz
 

ČP-ŠOC : nováček Erik Janiš v Brně vyhrál kvalifikaci
     26.5.2006 23:27 - tisková zpráva


Skvěle vstoupil do druhého podniku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu Erik Janiš, který v pátek v Brně vyhrál kvalifikaci.

Mladší Janiš do Brna přijel povzbuzen výborným výkonem ve druhém závodu ČP-ŠOC v rámci Jarní ceny a hned na něj dokázal navázat. V úvodním volném tréninku byl čtvrtý, nejlepší výkon si ale schoval až na kvalifikaci, kde nenašel přemožitele a soupeřům odskočil o skoro půl sekundy.

Komplikací byly jen technické problémy v kole do boxu, které ho donutily odstavit vůz předčasně. Tým však věří, že do zítřejšího super pole bude vše plně opraveno.

Erik Janiš:Hned od rána jsem se cítil dobře a vůz fungoval podle mého gusta. Přijeli jsme s dobrým nastavením a ještě před začátkem kvalifikace jsme se rozhodli, že se budeme soustředit na jediné kolo.

Nejprve jsem zajel pár kol na starších pneu a potom jsem přezul na nové. S kolem jsem hodně spokojený, ale ještě ho musím potvrdit v super pole. Auto snad bude v pořádku, v kole, když už jsem jel pomaleji do boxů, se objevil problém s hřídelí spojky, ale to už jsem měl naštěstí čas zajetý.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   ALMS: Tomáš Enge v Hustonu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose