www.car.cz
 

Janiš, Navrátil a Janák na čele dalšího brněnského závodu Octávia cupu
     26.5.2006 23:39 - tisková zpráva


 Potvrzeno jedenadvacet vozů na startu

 

Dvacet jedna, oko bere, to napadá všechny, když se na trať brněnského okruhu v pátek dvakrát vydaly pohárové octavie z nejprestižnějšího českého okruhového seriálu. Ve volném a pak i v oficiálním měřeném tréninku jezdci bojovali o co nejlepší umístění na startu sobotního prvního závodu a ještě před ním i o možnost jet ranní Superpole.

 

Nejvíc z pátečních jízd vytěžili Erik Janiš, Jiří Navrátil a Jiří Janák. Velice dobře se ale předvedli také čtvrtý Jani Paasonen, pátý Václav Brejla, šestý Jan Dostál a sedmý Michal Matějovský. Spolu s nimi se budou v Superpole snažit o nejlepší jedno ostré kolo ještě i Miloš Kárný, Jiří Gottwal a Jiří Jupa. Právě pro Jupu, který tento víkend zaskakuje za Adama Lacka, je jízda s novou octavií zcela novou zkušeností.

 

„Je pravda, že jsem s tímhle modelem vlastně ještě nikdy  nezávodil. Musím si na auto pořád ještě zvykat. Ale s výsledkem bych byl spokojenější, kdybych byl ještě trochu rychlejší. Jsem zvědav na Superpole, to jsem taky zatím nikdy nejel a jak se znám, budu asi nervózní,“ přiznal se Jupa.

 

Technická smůla paradoxně potkala Erika Janiše, který z kvalifikace stihl odjet jen osm měřených kol a zastavil ho problém s převodovkou. Jeho nejrychlejší kolo však už nikdo překonat nedokázal. To mimochodem zajel za 2 minuty a 25,832 sekundy, o půlvteřinu rychleji, než druhý Navrátil. Časové rozdíly mezi dalšími jezdci jsou pak jen v setinách a tisícinách sekund.

 

Ve skutečně exkluzivní společnosti světového šampionátu vozů GT se tedy budou octavie v sobotu ráno  v 8,25 prezentovat v Superpole a odpoledne ve 14,00 vyrazí do prvního závodu na třináct kol.

 

Ten bude mimochodem k vidění na České televizi, přesněji na programu ČT4 Sport v přímém přenosu, stejně jako pak nedělní druhý závod v půl jedenácté dopoledne.

 

(26.5. 2006)

 

PR

-dum-


 
 
Fotogalerie:   Placka PICCHIO LMP2 /SR2 Michala Pavlíka, foto M. Nedbal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose