www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch po úvodním dnu v čele Krumlovské rallye
     27.5.2006 07:44 - tisková zpráva


Po první etapě Rallye Krumlov je Štěpán Vojtěch na nejlepší cestě za obhajobou loňského prvenství, v čele si drží více než jedenapůlminutový náskok na druhého v pořadí Václava Pecha.

V deštivém počasí, které doprovází posádky již od odpoledního startu, se posádka Czech OMV Rally Teamu ujala vedení již v první rychlostní zkoušce. K samotnému průběhu čtyř měřených úseků, které byly na programu páteční etapy v okolí Českého Krumlova, Štěpán Vojtěch dodává: “Je to hodně náročné, ale my jsme se vyhnuli nějakým zásadním problémům. Voda a toto počasí z toho dělá docela očistec, protože tu není žádný prostor pro chyby. Počasí si o ně přímo říká, tečou potoky vody, ale prozatím všechno funguje. Já myslím, že nám podobné i v minulosti docela svědčilo.”

Jediné drobné komplikace postihly posádku ve čtvrté, posléze anulované RZ, “Naštěstí to bylo jenom topení, které shořelo. V autě bylo tolik kouře, že jsme téměř nic neviděli,” popisuje situaci Štěpán Vojtěch.

A jak vypadala úvodní etapa z pohledu spolujezdce? “Těžká, krásná. Počasí s tím zamotalo prostě strašným způsobem, vody bylo hrozné množství. Naštěstí máme ale po ruce Michala Ernsta, který nám projel celou trať a nadiktoval nejhorší místa. Ta spolupráce je skvělá, já jsem nikdy nic podobného nezažil,” doplňuje k pátečním etapám a součinnosti s Michalem Štěpán Palivec. O tom, že si soutěžní svezení ve “wrcéčku” z pozice navigátora vychutnává, svědčí i jeho slova v cíli prvního dne: “Pocity jsou úžasné, je to ohromný zážitek. Nervozita byla na startu samozřejmě obrovská, ale to už jsme snad překlenuli, těšíme se dál.”

Druhá etapa má na programu osm měřených úseků. Z taktiky na sobotní den Štěpán Vojtěch prozrazuje, ”Jde o to aby fungovalo auto, a my jeli bez problémů v nějakém rozumném rytmu, prostě se pěkně svezli a předvedli divákům dobrý sport.” Hlavně neudělat žádné chyby a snad to dopadne dobře,” doplňuje jej ještě Štěpán Palivec.

 

PR

OMV RT/Event Concept


 
 
Fotogalerie:   Tomáš Kostka ve společnosti F1 v Monte Carlu 06

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose