www.car.cz
 

Jiří Janák kraloval dalšímu závodu BMW 1 Challenge. Stříbrný Firla !
     28.5.2006 08:30 - tisková zpráva


První třetinu seriálu BMW 1 Challenge završil sobotní odpolední závod. Jelo se za příjemného počasí, ale hned na startovní čáře velice horko.V klubu jezdců došlo ke kolizi,kterou nejvíce odnesl Martin Matzke.

Byl to zajímavý moment pro televizní kamery a bude i součástí tradičního video programu ze závodu. Ale pro mladíčka Matzkeho je to jen pokračování smolného víkendu. Ze závodu byl vyřazen, auto je nadranc a své dostala i jezdcova žebra a naražená ruka. Na stejnou havárii doplatil také Slovinec Hace. Pak si pole "bavoráků" poprvé vyzkoušelo část závodu za SAFETY CAREM.

Po restartu se na špici ustálilo pořadí Janák, Honzík, Firla. Jaroslav Honzík však tentokrát pozapoměl na své předsevzetí stabilně sbírat body a na zaútočil na Kačírka. Ten se však nedal a Honzík projel startovní zatáčku bezpečnostní zónou. Na stupně vítězů už nemohl a ni pomyslet.

Už, už to vypadalo, že Petr Kačírek zlomí své prokletí a dojede lepší než čtvrtý. Jenže proti byl nejprve Firla a pak i Kusý jr. Takže zase ta bramborová medaile...

Jiří Janák si víkend, ve kterém absolvoval celkem čtyři starty v obou našich značkových pohárech skutečně vychutnal. Stejně jako v pátek s převahou vyhrál a potvrdil své postavení mezi českou jezdeckou elitou. Ani druhé místo Lumíra Firly příliš nepřekvapilo. Občas se o BMW 130i Challenge říká, že je to svou koncepcí taková krásně oblečená formule a právě formulky jsou disciplína, ve které toho otec i syn Firlovi dokázali nejvíce.

Zato Milan Kusý jr. byl na stupních vítězů poprvé. Také jede v rodinném klanu a jeho otec od začátku sezóny stále pravidelně boduje, což se promítá do jeho výborného postavení v celkové klasifikaci.Spolu s Matzkem, Koellikerem, Dolákem a Kačírkem tvoří vyrovnanou skupinu, která se sice s výrazným odstupem dívá na Honzíkova záda, ale bojuje o 2.-5.místo.

BMW 1 Challenge má zasebou velmi ostrý start - celkem šest závodů během jediného kalendářního měsíce. Teprve nyní bude pár dní na vyhodnocení dosavadních zkušeností, napravení škod způsobených na řadě aut a přípravu dalších závodů.

Výsledky a celkové hodnocení zde.

 

-pek- PR

 

oficální stránky : http://www.bmw1challenge.com/


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Brno,pátek, foto Marek Repka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose