www.car.cz
 

Sdružení SOVA chce profesionální poradenství zájemcům o ojeté vozy
     2.6.2006 17:40 - tisková zpráva


Sdružení SOVA chce s podporou sponzorů rozjet projekt profesionálního poradenství zájemcům o ojeté vozy

Praha, 2. června 2006
Sdružení na ochranu vlastníků automobilů - SOVA se rozhodlo po realizaci úspěšného projektu vydání a distribuce příručky pro zájemce o bezpečnou koupi ojetého automobilu rozšířit svojí činnost směrem k poskytování poradenství jednotlivým majitelům ojetých a nových aut či zájemcům o jejich koupi. Pro rozšíření svých aktivit se sdružení rozhodlo hledat pomoc především u těch, kteří mají největší zájem na zkvalitnění trhu ojetin – obchodníků s ojetinami, ať už velkých bazarů nebo prodejců nových aut, kteří prodávají i ojetá auta.  Zainteresovány by měly bít i leasingové a úvěrové společností, které klientům půjčují peníze na koupi vozu.

„Sdružení dosud fungovalo pouze na dobrovolnické bázi. Vzhledem k tomu, že se na nás po vydání a distribuci naší příručky obracejí s dotazy desítky řidičů, chtěli bychom naší činnost zprofesionalizovat a stát se expertním spotřebitelským sdružením, které bude poskytovat majitelům ojetých i nových aut odborné rady a pomáhat jim při obhajobě jejich práv u prodejců,“ uvedl předseda SOVA Petr Mikšovský.

Na vydání stávající příručky spolupracovalo sdružení SOVA se společností Cebia, která financovala její tisk a distribuci. Příručka byla v průběhu května zaslána na 207 odborů dopravy pověřených obcí v celé České republice (vždy 100 ks), na 279 Stanic technické kontroly, které si zatím souhrnně objednaly cca 10.000 výtisků, dále více než 15.000 výtisků pojišťovnám a leasingovým společnostem a stovkám individuálních zájemců.

Nejčastější dotazy motoristů, které chodí na adresu stiznosti@sdruzeni-sova.cz, se týkají řešení problémů přetočených tachometrů u ojetých aut, nelegálního omlazování automobilů o tři i více let, pozměněných identifikátorů, špatného technického stavu, aut v zástavě za nesplacené úvěry a mnoha dalších problémů.
„Snažíme se tazatelům odpovídat, ale bohužel nemáme dostatečné kapacity na to, abychom poradili každému a včas. Věříme, že se nám podaří od sponzorů získat dostatek prostředků na přípravu a vytištění dalších informačních materiálů, zřízení stálé kanceláře a najmutí alespoň jednoho odborníka, který by do budoucna mohl být motoristům permanentně k dispozici i na telefonu. Ale to skutečně záleží na tom, jestli budeme při fundraisingu úspěšní,“ zdůraznil Mikšovský.

Sdružení SOVA je nezisková organizace, jejímž cílem je pomáhat zákazníkům-spotřebitelům, kteří vlastní nebo uvažují o koupi nového či ojetého automobilu a mají problémy s prodejci nebo kvalitou zakoupených vozů. Případné příspěvky na činnost SOVA mohou dárci posílat na účet sdružení č. 2000001221/8040 u Oberbank. Finanční prostředky budou využity na rozšíření poradenství pro motoristy, potýkající se s problémy při koupi a užívání zejména ojetých automobilů.

Kontakt: Petr Mikšovský
SOVA
E-mail: stiznosti@sdruzeni-sova.cz

Příručku pro koupi ojetého auta naleznete na webu www.sdruzeni-sova.cz.

 

Tisková zpráva Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA

PR


 
 
Fotogalerie:   Maserati Tropheo při SUPERCAR 500 vBrně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose