www.car.cz
 

Audi Q7 získává jednu cenu za druhou
     2.6.2006 17:48 - tisková zpráva


· první místo v anketě Best Cars časopisu auto motor a sport
· vítězství v anketě čtenářů 4x4 AUTOMAGAZÍN

Pouhé dva měsíce od uvedení na český trh stačily na to, aby nové Audi Q7 získalo už dvě významná ocenění. Tím prvním je vítězství v kategorii terénních automobilů v anketě Best Cars - Nejlepší auta roku 2006, kterou vyhlašuje časopis auto motor a sport. Čtenářům ams se Audi Q7 zalíbilo natolik, že mu přisoudili první příčku před modely BMW X5 a Porsche Cayenne.

Druhý titul prestižnímu SUV udělili čtenáři specializovaného časopisu
4x4 AUTOMAGAZÍN, díky jejichž hlasům Audi Q7  zvítězilo v 5. ročníku ankety Automobil 4X4 roku 2006, a to v kategorii off-road a SUV v základní ceně nad 1 milion Kč. Čtenáři časopisu 4x4 AUTOMAGAZÍN vybírali nejlepší vozy roku internetovým i písemným hlasováním a po sečtení všech hlasů Audi Q7 zvítězilo před druhým Volvem XC 90 a modelem Volkswagen Touareg. Slavnostní předání cen proběhne v pátek 2. června v rámci slavnostního večera na zahájení veletrhu AUTOTEC Brno 2006.

Jsme opravdu rádi,  že se Audi tolik povedl první vstup do segmentu vozů SUV“,  ohodnotil získaná ocenění Petr Neústupný, vedoucí Divize Audi společnosti Import Volkswagen Group. Připomněl také, že Audi Q7 získalo řadu ocenění i v zahraničí, například v Německu zvítězilo v 30. ročníku prestižní ankety Zlatý volant.

Audi Q7 se brzy stane i vozem mezinárodních filmových celebrit. Flotila patnácti Audi Q7 bude spolu s dalšími čtyřiceti vozy Audi vozit hosty letošního 41. ročníku Mezinárodního filmového festivalu, konaného na přelomu června a července v Karlových Varech.

Audi Q7 je nejdelším vozem ve své kategorii. Jedná se luxusní sportovně-užitkový vůz typu SUV, který poslouží stejně dobře na silnici, jako v terénu, a zároveň poskytuje mimořádný komfort řidiči i cestujícím. Prostorný interiér umožňuje 28 různých variant uspořádání a může pojmout až sedm osob ve třech řadách sedadel.

Sedadla v prvních dvou řadách jsou široce nastavitelná a poskytují komfortní sezení až pěti dospělým osobám. Sedadla ve třetí řadě (výbava na přání) lze zcela skrýt pod dnem zavazadlového prostoru. Druhou řadu sedadel je možné sklopit a získat tak bez vyjímání sedadel obrovský zavazadlový prostor o objemu až 2035 litrů.

Výrazně formované křivky karoserie propůjčují vozu dynamický vzhled a zároveň výborné aerodynamické vlastnosti. Podvozek vyniká osvědčenou kvalitou ostatních modelů Audi s pohonem quattro, navíc (v případě na přání dodávaného adaptivního pneumatického pérování) umožňuje změnu světlé výšky v rozsahu 180 až 240 mm, což je užitečné zejména v terénu. Zákazníci mohou zatím volit ze dvou motorů, a to z výkonného vidlicového zážehového osmiválce o objemu 4,2 litru nebo třílitrového vznětového šestiválce, poskytujícího pozoruhodný točivý moment až 500 Nm.


Import Volkswagen Group s. r. o., Divize Audi/Public Relations,
Jan Klíma,

Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2005  automobilka Audi prodala 829 100 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,4 %. Značce Audi se dařilo především na západoevropském trhu, kde její odbyt stoupl o 7 % na 599 tisíc vozů.

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 11 let po sobě:
* Vloni se v ČR prodalo 2543 automobilů Audi, což oproti 2140 vozům prodaným v roce 2004  představuje nárůst o více než 18 %.
* V roce oslav 25 let quattro byl každý druhý prodaný vůz Audi je s pohonem quattro®,
* Audi je  nejúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.


PR


 
 
Fotogalerie:   Historici při FIA GT v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose