www.car.cz
 

BMW 1 Challenge 2006 má před sebou dlouhé prázdniny i změny !!
     4.6.2006 19:17 - tisková zpráva


Značkový seriál BMW 1 Challenge 2006 má teď před sebou dlouhé prázdniny. Na trati se znovu objevíme až v polovině srpna v Mostu. V rychlém tempu proběhly tři úvodní podniky a BMW 1 Challenge Team teď má nyní dostatek času na vyhodnocení prvních zkušeností a příslušné technické i organizační úpravy v systému seriálu.

Tou první - a velmi zásadní - jsou změny v kalendáři. Byl z něj vyřazen plánovaný červnový závod na maďarském Hungaroringu a také zářijový start v choravtské Rjece. V obou případech jsou důvody velmi podobné. Pořadatelé požadují velmi vysoké vstupní poplatky, kterým neodpovídá zařazení BMW 1 Challenge na odpovídající pozici v harmonogramu závodních víkendů.

Také zájem českých jezdců o drahý start v zahraničí je zatím jen malý. Pravděpodobně by tam závodili jen ti piloti, kteří si nemohou dovolit ztrácet body v souboji o postavení v průběžné tabulce, ale také v jejich případě by se z potěšení stala spíše nepříjemná povinnost.

Počet devíti závodních víkendů však zůstane zachován. Koncem srpna bude BMW Challenge hostovat na piešťanském okruhu. S ohledem, na blízké partnerské vztahy mezi seriálem a púchovským Matadorem je to přirozený vývoj. Vysoce prestižní záležitostí je však "nominace" BMW 1 Challenge do programu podniku FIA WTTC o prvním zářijovém víkendu na brněnském Masarykově okruhu.

Tam se naše vozy a jejich piloti, představí ve společnosti dnes velice ceněného mistrovství světa cestovních vozů. Posílí tak i image značky BMW, která s vozy 320i a jezdci Andy Priauxem (GB), Alexem Zanardim (I) a bratry Joergem a Dirkem Muellerovými (D) patří ke špičce WTCC.

-pek- PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose