www.car.cz
 

Blíží se setkání automobilů PORSCHE v Čechách
     tisková zpráva


Tisková informace – Porsche klub Česká republika

První setkání automobilů PORSCHE v Čechách uspořádal Milan Bumba již v roce 1985. Ačkoli tehdejší úřady nebyly takovéto aktivitě nijak nakloněny, probíhala tato setkání téměř utajeně pravidelně každý rok. Vždy to byla oslava profesora Ferdinanda Porsche, který se narodil 3.9.1875 na severu Čech, ve Vratislavicích nad Nisou u Liberce.

Po roce 1989 zájem o takovéto akce na čas opadl a tak se interval setkání protáhl na pět let. Během následujících deseti let se ale počet majitelů automobilů Porsche v ČR výrazně zvýšil a opět vyvstal požadavek každoročních setkání. V posledních letech se tato setkání soustředila přímo do porscheho rodiště ve Vratislavicích n/N. Termín setkání se ustálil na nejbližším víkendu narozenin pana profesora Porsche – 3.září. Loňské setkání se tak uskutečnilo 30.- 31.8.2003 a do Liberce přijelo celkem 56 vozů Porsche mnoha modelů i roků výroby.

Veškerá předcházející setkání pořádal Milan Bumba téměř sám. Až těsně před setkáním v roce 2003 založil nový klub, který byl dle úcty k tradici pojmenován: Dr.Ing.h.c.F.Porsche Club CZ. Po umístění pamětní desky na rodný dům Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích n/N v roce 2000 si nyní nově založený klub zapsal jako své sídlo mimořádnou adresu: Tanvaldská 38, Vratislavice nad Nisou. Dr.Ing.h.c.F.Porsche klub CZ se tak stal jediným Porsche klubem na světě, který má své sídlo právě v rodném domě Ferdinanda Porsche.

Pro rok 2004 klub připravil hned dvě celostátní setkání automobilů Porsche. První, nazvané PORSCHE – PRAHA 2004 se uskuteční 17.července 2004 a proběhne při výstavě historických vozidel RETRO PRAGUE 2004 v areálu Holešovického výstaviště. Podle předběžných ohlasů se očekává téměř stovka vozidel. Druhé Porsche setkání se uskuteční o víkendu 3. - 5. září 2004 již podle osvědčené tradice ve Vratislavicích nad Nisou a okolí. Na tuto Oslavu 129. narozenin Ferdinanda Porsche se chystají vedle domácích příznivců značky i majitelé automobilů Porsche z Rakouska a Německa.

předseda klubu
Milan Bumba

Adresa klubu :

Dr.Ing.h.c.F.Porsche Club CZ
Tanvaldská 38
463 11 Liberec – Vratislavice n/N

porsche@automuzeum.cz
www.porsche-club.cz
Tel.: 607 80 25 70







 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose