www.car.cz
 

U slovenské Levoči na Kopci Krúžok se závodilo do vrchu
     5.6.2006 12:43 - tisková zpráva


KW BERG CUP - LEVOČA

Ve velmi chladném a deštivém počasí se odehrál další díl mezinárodního
seriálu KW Berg Cup v závodech automobilů do vrchu, který uspořádal AMK
Levoča na Kopci Krúžok v obci Vyšné Repaše
.

Před několika stovkami vděčných domácích diváků, kteří i v nepříznivém počasí vydrželi podél 2600 m dlouhé technické trati, místy i hodně nerovné, svedli velké boje především jezdci o absolutní pořadí. V sobotu překvapivě zvítězil Tomáš Bek s vozem Renault Clio Sport před Jaroslavem Čermákem na Škodě Octavii, třetí byl Peter Pal s Citroenem Saxo VTS.

Nedělní závod vyhrál Petr Kopecký na Škodě Octavii 1,8 Turbo před znovu druhým Jaroslavem Čermákem, třetí byl Norbert Pöthe na voze Honda Civic Turbo.

Závodů se zúčastnilo 65 jezdců, z toho zaslouží uznání 26 jezdců z Čech a Moravy, kteří vážili tak dlouhou cestu za důležitými body. Domácí pořadatelé se v těžkých podmínkách zhostili akce velmi dobře, až na několik drobných chyb tyto závody zvládli. Jenom mrzí velká neúčast domácích slovenských jezdců, kteří  se i přes své přihlášky závodů nezúčastnili. 

V jednotlivých třídách zvítězili: N-1400/Rostislav Kepeň (Opel Corsa), N-1600/Peter Pal (Citroen Saxo) a Vlastimil Sedláček (Honda Civic), N-2000/Antonín Daniel (Honda Civic Type R) a Peter Vahančík (Seat Leon Cupra), E1-1150/Ladislav Kozmann (Trabant 601), E1-1400/Stanislav Firtl jr. (Suzuki Swift) a Aleš Ištok (Suzuki Swift), E1-1600/Josef Dohnálek (Citroen Saxo), E1-2000/Tomáš Bek (Renault Clio) a Jaroslav Čermák (Škoda Octavia), E1+2000/Martin Šípek a Petr Kopecký (oba Škoda Octavia 1,8 Turbo), E2/C-1300/Jaroslav Sitta (Formule Škoda) a E2/C+1300/Jan Osladil (Formule Mondial).

Seriál KW Berg Cup pokračuje za tři týdny ve Vrbně pod Pradědem na trati Vrbenský vrch.


S.Firtl

Výsledky na  ofic. stránkách  seriálu


 
 
Fotogalerie:   ECCE HOMO 2006 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose