www.car.cz
 

Josef Král v nově designovaném monopostu F BMW opět bodoval
     5.6.2006 13:04 - tisková zpráva


FORMULE BMW      3.6.2006  Oserschleben

Nadějný český pilot v nově designovaném monopostu opět boduje        

Patnáctiletý závodník z Hradce Králové před vstupem do pátého víkendového utkaní v prestižním seriálu Formule BMW změnil barvy vozu dle přání svého hlavního partnera a usadil se svými výsledky v první bodované desítce mladých evropských nadějí formulového sportu.

V sobotním dopoledni se netradičně jela 2x 20 minutová  kvalifikace. V té první Král až  posledním kole zachránil  11 pozici. „Stále mě někdo blokoval a až poslední kolo, do kterého jsme vjížděl několik vteřin před vypršením času, jsem mě před sebou volno“ říkal poněkud zklamaný Josef Král. Druhá kvalifikace byla poznamenána deštěm, který se spustil po prvních pěti kolech.

Král byl bohužel do té doby až na 14. místě a také na něm už zůstal. „Nepodařilo se mě zajet dobrý čas v těch prvních suchých kolech a na mokru už to bylo beznadějné - takže obě kvalifikace nic moc chtěl jsem být v první desítce“ říká student anglického lycea.

Sobotní závod se jel v suchém větrném počasí. Král odstartoval z jedenácté pozice a do první zatáčky se vtěsnal v chumlu 21 jezdců na 12 místě. „Startoval jsem z vnější pozice a přede mně se dostal němec Hoing.Vynikající byl Monačan Coleti, který systémem start cíl a velkým náskokem deklasoval celé startovní pole. Za ním se odehrávaly souboje mezi Mika Makim z Finska , Němci Vetorisem  a Wisselem o podium. Král  ve skupince bojoval o postavení okolo 10. místa.

Několik kol se mu nedařilo předjet Němce Zacherleho. „Hlídal si mě a nedával  možnost k předjetí. Až 3. kola před cílem se mě podařilo se vyvézt ve vzduchovém pytli a technické pasáži Zacherleho předjet“ hodnotil své počínání český jezdec. Vyhrál Coleti, druhý dojel Wissel a třetí Vietoris. Král svým desátým místem opět bodoval.


V nedělním závodě startoval Král ze 14. pozice na startu. „Věděl jsem, že musím dobře odstartovat jinak nemám šanci dostat se do první desítky“ říkal Král. A to se mu také povedlo. Vynikajícím startem předjel okamžitě Němce Kronenbergera a Japonce Kurodu. Do první zatáčky najížděl z výhodné vnější pozice a v nájezdu do další pravotočivé zatáčky podjel Holanďana Bruijna a rázem byl na dosah bodovaných míst.

Před ním se seřadil od prvního místa Němec Vietoris, Monačan Coleti , kteří spolu sváděli pěkný souboj po celý závod  dále následoval Němec Kligmann a Fin Maki. Král bojoval o 9. místo s Němci Raggingerem a Leimerem. V pátém kole v levotočivé zatáčce v nájezdu do 2. úseku trati Josef Král pěkně vybrzdil Raggingera a posunu se na 9. místo.

Závod plný soubojů nakonec Vyhrál Vietoris před Coletim a Klingmannem. Český jezdec nedal šanci  Leimerovi ani pomyslet na předjetí a skončil na velmi dobrém 9. místě. „2 body ze 14 startovní pozice jsou výborné“ hodnotil šéf týmu Jiří Mičánek. „Dnes jsem s Pepíkem spokojen odvedl moc dobrou práci a jel čistě a zkušeně."                

Další  závody se jedou  22. a 23..7. 2006 na Norisringu u Norinberku.


Martin MILER
Josef KRÁL

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarek Janiš při vítězném tažení při SUPERCAR 500 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose