www.car.cz
 

Rallye Orpi Maroc 2006 v cíli. Osamocený Tomeček vyhrál mezi kamiony
     5.6.2006 20:42 - tisková zpráva


Rallye Orpi Maroc 2009 - zprávy z týmu Tomáše Tomečka
6. etapa


Posledních 311 km čekalo na účastníky rallye Orpi Maroc 2006 v 6. etapě. Speciální úsek měřil 222 km a zavedl soutěžící opět k pohoří Atlas. „Etapa byla navigačně náročná, Vojta celou dobu hlásil směr jízdy,“ přiblížil Tomáš Tomeček a pokračoval: „Před vjezdem do hor jsme před sebe pustili džípy, abychom je nebrzdili a pak jsme jeli pomalu jako poslední soutěžní vozidlo.

 Etapa byla velmi podobná té včerejší, hodně kamenitá, jen tak-tak jsme se vyhnuli defektu. Opět jsme absolvovali nebezpečné zatáčky, do kterých jsme najížděli na třikrát a projížděli jsme několik horských průsmyků ve výšce kolem 1500 m.“

Dnešní poslední etapa byla poznamenána jak odstoupením zbývajících dvou posádek v kategorii kamiónů (301 – Loprais, Tatra, 302 – Fogliani, Unimog), tak vážnou nehodou Joana Romy na Mitsubishi, při které přišel o život navigátor Henri Magne. Stáj Mitsubishi proto na znamení smutku stáhla ze soutěže další dvě posádky (200 – S. Peterhansel, 205 – H. Masuoka).

Tomáš Tomeček a Vojta Morávek nakonec dojeli do cíle 7. ročníku Orpi Maroc jako jediná posádka v kategorii kamiónů a obhájila tak vítězství z minulého roku. Tomáš Tomeček dodává:Jeli jsme testovat a ověřovat přestavěné vozidlo „Livescore“. S testováním jsme nadmíru spokojeni a samozřejmě jsme rádi, že jsme se téměř celou rallye drželi na špici.“

Dodejme jen, že v celkové klasifikaci všech automobilů se naše posádka umístila na 18. místě. Závod je součástí mistrovství světa v cross-country rallye.

Nyní se Tomáš s Vojtou po ubytování v hotelu odeberou do parc fermé ke kontrole, umytí a balení vozidla. Večer je pak čeká slavnostní předávání cen.

Zuzana Nohavicová, LRT

Výsledky 6. etapy v kategorii kamiónů:

 Posádka čas ztráta na 1. kamión
1. Tomeček (300 - Tatra)  4h 56' 31" -

Absolutní pořadí v kategorii kamiónů:

Posádka čas ztráta na 1. kamion 
1. Tomeček (300 - Tatra)  21h 17' 39"  -

Zdroj: www.npolive.com

Rádi bychom Vás upozornili, že na našich týmových stránkách www.lrt.cz jsou k dispozici kromě reportáží také aktuální průběžné výsledky v kategorii kamiónů a další zprávy.

Vaše pozdravy členům týmu můžete zasílat na adresu vzkazy@tomastomecek.cz.


PR


 
 
Fotogalerie:   Ostarrichi Rallye - ME historiků v Rakousku od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose