www.car.cz
 

INA Croatia Delta Rallye. 2006: Pechův reprezentační start ozdoben vítězstvím
     6.6.2006 15:11 - tisková zpráva


Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem přivezl z Chorvatska další cenné vítězství. Při svém letošním druhém reprezentačním startu dokázal opět porazit svoji konkurenci stejně tak jako v Tatrách, zvítězil absolutně i na INA Croatia Delta Rallye.

Máme z tohoto výsledku samozřejmě obrovskou radost a plný bodový zisk z Chorvatska nám upevňuje naši vedoucí pozici v Evropském poháru, kterého byla INA Croatia Delta Rallye součástí. Zvláště pak, že vítězství  na této soutěži bylo doslova vybojované a přetahování se z domácími šampióny o vteřinky na opravdu náročné trati, bylo hodně těžké,“  hovoří Pech jun. o svých letošních úspěších na evropské soutěžní scéně.

Rychlostní zkoušky jsou zde velice technické a náročné, navíc celou soutěž doprovázela nepřízeň počasí a rallye se jela za neustálého deště a mlhy. My jsme startovali opět na skvělých pneumatikách Matador, které nám pomohly k výsledku na pověstných klouzavých asfaltech, které se v Chorvatsku často vyskytují. Soutěž jsme začali trochu opatrněji, snad i proto, že jsem stále myslel na složité trhání úplně zdravého zubu moudrosti, který rostl jiným směrem nežli měl a celé mě to čekalo hned ráno v pondělí po soutěži.

Ale hlavně nám nechtěl chvíli správně fungovat mezinápravový diferenciál, který jsme, tak jako některé další díly, dávali nový po soutěži v Krumlově a z časových důvodů nezbyl čas vše vyzkoušet. Po odstranění závady jsme se soustředili na boj o první pozici a jsem rád, že se nám ve druhém dni soutěže podařilo dostat se před domácí jezdce na první místo, “ komentuje průběh soutěže úřadující mistr v rallye Václav Pech jun.

Dalším startem plzeňské posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel bude Rallye Bohemia, která se uskuteční v tradičním červencovém termínu. I zde bude Václav Pech bojovat za co nejlepší umístění nejen s ohledem na vedoucí pozici v Evropském poháru, ale také o body do domácího mistrovství.


Jaroslav Štauber

PR

Konečné výsledky INA Croatia Delta Rallye 2006

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Šebalj-Klinc

Kaučič-Zorenč

Arazim-Gál

Reitsperger-Schaudema

Galič-Mikulec

Landa-Novák

Peljhan-Kacin

Crnojevič-Maretič

Čibej-Karanovič

Mitsubishi Lancer EVO IX

Subaru Impreza WRX Sti

Subaru Impreza WRX Sti

Mitsubishi Lancer EVO VIII

Mitsubishi Lancer EVO VII

Renault Clio S1600

Mitsubishi Lancer EVOVII

Mitsubishi Lancer EVOVII

Škoda Fabia RS

Subaru Impreza Spec. C

2h31'21"8

+37"8

+1'41"3

+3'46"0

+4'06"0

+4'36"6

+7'23"8

+9'55"5

+12'59"0

+13'05"3


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross - Sosnová - Divize 2 - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose