www.car.cz
 

Pohár nadupaných octávií míří letos poprvé do Mostu.
     7.6.2006 07:43 - tisková zpráva


Na startu už má být dvaadvacet aut

 

Po dvou úvodních brněnských podnicích desátého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu čekají jezdce a týmy tři víkendy na trati Autodromu Most. První z nich je na řadě hned o následujícím volnu a pojede se dokonce pod názvem Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend 2006. Startovní pole bude tentokrát obohaceno o dalšího nováčka, kterým je nadějný mladík Martin Matzke.

 

Student strojní průmyslovky z Roudnice nad Labem o sobě dal v domácím motorsportu i přes útlý věk už docela vědět. Od šesti let krotil motokáry a v atraktivním Italském poháru získal čtvrté místo, úspěšně bodoval v Národní formuli do 1400 ccm, letos startuje v poháru BMW a nyní projevil zájem i o start v prestižním poháru octavií.  Startovat bude v barvách Bohemia Racing Teamu jako třetí vůz a jeho stájovými kolegy se tedy stanou Jani Paasonen a Jiří Gottwald.

 

Všem je jistě jasné, že zájem dalšího mladého nadějného jezdce nás potěšil. Pohár se tak opět ještě zatraktivní. Na čele startovního pole bude určitě hodně těsno. Bylo štěstí, že Autodružstvo Podbabská právě mělo k dispozici jeden zbrusu nový vůz, takže Martin má na čem jet,“ doplnil Milan Polanský z promotérské společnosti RING racing.

 

Majitelé a organizátoři poháru vyšli vstříc jezdcům a protože se jede na trati, kterou letos zatím naostro nevyzkoušeli, v propozicích se objevil dodatek. Ten povoluje ve čtvrtek a v pátek na mostecké trati volné testování.

V dosavadním bodování je na tom nejlépe Michal Matějovský, který získal celkem 70 bodů. O druhou a třetí příčku se dělí Navrátil a Lacko (oba 50 b.), čtvrtý je Janiš (49 b.), pátý Janák (44 b.), šestý Brejla (43 b.) a sedmý Marhoul (39 b.).

 

Ti všichni, ale s nimi i dalších patnáct jezdců, budou v Mostě bojovat o další bodové příděly. Pohár se tímto podnikem přehoupne do druhé poloviny a v srpnu se zde odjedou poslední dva podniky, kde se definitivně rozhodne o letošním absolutním vítězi.

 

V této chvíli je ovšem ještě dost času na jakékoli spekulace. Jisté je, že  nikdo z favoritů tentokrát nebude chybět a stejně jisté je i to, že jezdci na předních pozicích průběžného hodnocení svedou na mostecké trati dvě bitvy, které rozhodně nebudou nudné.

 

V sobotu začínají octavie program dne. V 9,00 vyrazí do třičtvrtěhodinového volného tréninku a v 11,55 pojedou stejně dlouhý oficiální měřený trénink. Superpole pro nejrychlejších deset jezdců z kvalifikace pak začne ve 14,00. V neděli se jako obvykle jedou dva patnáctikolové závody. První bude zahájen v 11,00 a druhý ve 13 hodin a 50 minut.

 

(6.6. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross - Sosnová - Divize 1A - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose