www.car.cz
 

Jiří Janák jede z prosluněného Mostu se zlatým věncem
     12.6.2006 10:38 - tisková zpráva


Jiří Janák s jedním zlatým věncem

Na třetí dějství Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu se účastníci nejprestižnějšího domácí seriálu přesunuli po dvou úvodních brněnských podnicích na trať Autodromu Most. Tentokrát po celý víkend panovalo krásné slunečné počasí a jezdci mohli poprvé v letošní sezóně zapomenout na mokré pneumatiky.

V barvách týmu Motorsport Kopecký startoval slovenský mladík Ondrej Pilný a především obhájce loňského vítězství Jiří Janák, který byl nejúspěšnějším pilotem sobotní kvalifikace. Jiří Janák dosáhl nejlepšího času v měřeném tréninku a nejrychlejší byl tentokrát i v dramatickém Superpoli, kdy o postavení na startu nejlepších deseti pilotů rozhoduje pouze jedno měřené kolo.

Jiří Janák výborně zužitkoval nejvýhodnější startovní pozici, dokázal zvítězit v prvním závodě na sedmnáct kol a svoji rychlost potvrdil nejrychlejším dosaženým kolem v průběhu závodu. Ondrej Pilný byl klasifikován jako dvanáctý, ale jeho Škoda Octavia utrpěla při jedné z kolizí, o které v tomto závodě nebyla rozhodně nouze, vážné poškození v přední i zadní části vozu. Bohužel vzhledem ke značnému rozsahu poškození vozu po prvním závodě nebylo možné z časových důvodů připravit vůz Škoda Octavia pro Ondreje Pilného na odpolední závod.

Do druhého závodu, který museli piloti absolvovat v ještě větším horku než ten dopolední, startoval Jiří Janák ze šesté pozice, neboť tradičně se pořadí na startovním roštu u šesti nejrychlejších z prvního závodu otáčí. Jiří Janák se však koncentrovanou jízdou postupně probojoval až na stříbrnou pozici. Ve chvíli, kdy se již zdálo, že Janákovi stříbrný věnec nemůže uniknout, nezvládl Jan Dostál brzdný manévr v prudké pravotočivé zatáčce.

Jeho neovladatelný vůz se smekl po trávě a doslova trefil vůz Jiřího Janáka na pravou stranu. Škoda Octavia Jiřího Janáka byla hodně poničená a pilot týmu Motorsport Kopecký musel v posledním kole ze stříbrné pozice odstoupit. Jan Dostál byl později za tento manévr penalizován.

Jiří Janák se i přes smolný závěr mosteckého klání Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu díky svému vítězství v prvním závodě posunul na průběžnou čtvrtou pozici, ale nezaviněná ztráta stříbrné pozice by v závěrečném účtování mohla pilota týmu Motorsport Kopecký hodně mrzet..

Na mostecký okruh se vrátí pohárové Octavie ještě dvakrát, aby dvěma závodními víkendy v srpnu uzavřely letošní pohárovou sezónu.


PR


 
 
Fotogalerie:   ČP Škoda Octavia Weekend - Škoda Octavia Cup - Most - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose