www.car.cz
 

Alfa Romeo Racing Hardware Team v červnovém Mostě s nemalými škodami
     13.6.2006 23:24 - tisková zpráva


Ve dnech 9.-11. června se jel na mosteckém automotodromu další závod Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích.
 
Alfa Romeo Racing Hardware Team nastoupil se dvěma vozy Alfa Romeo 147 GTA a Alfa Romeo 147 E2000. Vytrvalostní závod na tři hodiny rozjel Zdeněk Duda na výborné druhé místo a dokázal si udělat jednokolový náskok před třetí Audi A4 a čtvrtou Aflou 147 GTA teamu ČSMS.

Bohužel v tu dobu vyjel na trať Safety Car, jelikož byl olej na trati. Zdeňkův náskok se tak smazal a závod začínal v podstatě znovu. Druhé střídání proběhlo v rekordním čase jedné minuty a za volant usedl Lasha Menabde. V tu dobu byla posádka ještě na druhém místě a smůla v podobě hrozivě vypadající havárie Fábie s Vaňkátovým Seatem na cílové rovince znovu vyslala Safety Car na trať.

Bohužel se nám druhé místo nepodařilo udržet a cílem posádka projela na čtvrtém místě. Safety Car je pro jedny výhodou, pro někoho ztrátou, ale takový je už motorsport. To dokazuje i nezdařený závod pro posádku Vladimír Franc a Jan Flemr.

Honza měl smůlu již ve druhém kole, kdy v průjezdu první mostecké šikany narazil do před ním jedoucí Alfy Romeo 147, pilotované Jiřím Nykodýmem, který zezadu narazil do Mičánkova Clia a v postatě se zastavil na trati. Honza už neměl šanci se vyhnout a došlo ke střetu, který znamenal konec závodu.
 
Mechanici oba vozy přes noc skvěle připravili do nedělního sprint závodu, kde nastoupil Zdeněk Duda a Robert Lucák. Závod na 13 kol začal dramaticky a opět v první šikaně došlo ke kolizi několika vozů. Zdeněk i Robert využili šance a dostali se na třetí, resp. páté místo ve své třídě. Zdeněk měl v dalším kole kolizi s vozem pilotovaným Urbanem, který skončil poté ve svodidlech. Postupně se pak usadil na šestém místě a Robert stíhal velmi silnou Octavii pilotovanou Bažatou. V posledním kole se mu podařilo Bažatu předjet a bylo s toho sedmé místo.
 
Jana Skýbová, koordinátorka teamu: "Byl to velmi náročný víkend a především škody na vozech jsou nemalé. Musíme počítat se vším a důležité jsou body do celkové tabulky MM ČR. Zdeněk Duda se posunul na celkové páté místo v MM ČR do 2000cc a to je v polovině sezony velmi dobrá pozice. Robert Lucák je zatím na sedmém místě. V dalším srpnovém závodě počítáme se třetím vozem Afla Romeo 147 E2000 a pokusím se promluvit i do tabulky Poháru teamů."
 
Další závody MM ČR se jedou opět na mosteckém automotodromu v termínu 11.-13. srpna 2006. 
 
 
 
PR
 
ALFA ROMEO RACING HARDWARE TEAM


 
 
Fotogalerie:   ČP Škoda Octavia Weekend - MM ČR D4 do 1600ccm sprint - Most - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose