www.car.cz
 

V Pacově se bude slavit sté výročí prvního závodu silničních motocyklů
     14.6.2006 08:52 - tisková zpráva


Ve dnech 16. – 17. června se mohou fandové jednostopých vozidel těšit na oslavu stého výročí prvního závodu silničních motocyklů o pohár 'Coupe Internationale' na území České republiky.

Závod o tento pohár je považován za tehdejší mistrovství světa. Záštitu nad oslavami, jejichž centrem bude Pacov, převzal hejtman kraje Vysočina RNDr. Miloš Vystrčil.V rámci oslav bude k vidění mnoho zajímavého. Od výstavní expozice jednostopých vozidel až po vytrvalostní závod veteránů na původním 'Pacovském okruhu'.

Pro návštěvníky bude samozřejmě připraven bohatý doprovodný program, jehož součástí jsou i rozhovory a autogramiády s mistry motocyklového sportu (např. Ivo Kaštan), výstava stacionárních motorů a řemenových motocyklů na nádvoří zámku apod.

Pořadatelé návštěvníkům umožní vyzkoušet si na vlastní kůži těžký terén motokrosového areálu 'Pacovský propad' nebo projet původní okruh závodu z roku 1906 o celkové délce 62,5 km na jakémkoliv jednostopém vozidle, které splňuje podmínky silničního provozu.

Páteční podvečer (16. 6.) však bude jednoznačně patřit především po zranění se rychle zotavujícímu létajícímu baviči Petru Kuchařovi a jeho přátelům Zdeňkovi Fuskovi, Davidu Rejskovi, Petru Pilátovi a snad i dalším jejich kolegům. Jejich FREESTYLOVÉ vystoupení bude k vidění netradičně na pacovském náměstí.

www.amkpacov.cz


 
 
Fotogalerie:   Elit den+Testovaní na Masarykově okruhu v Brně od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose