www.car.cz
 

Mostecký okruh prosperuje a bude řízen nově německým modelem řízení
     14.6.2006 12:24 - tisková zpráva


Valná hromada rozhodla o změně způsobu řízení společnosti

 

V Mosteckém hotelu Cascade proběhla v úterý 13.6. 2006 řádná valná hromada spolumajitelů akciové společnosti AUTODROM MOST. Nejdůležitějším výsledkem jednání akcionářů je změna způsobu řízení společnosti v podobě přechodu na takzvaný „německý model“.

 

V principu jde o to, že byl opuštěn dosavadní princip, kdy zástupci akcionářů byli členy představenstva společnosti a členové dozorčí rady plnili jen kontrolní funkci. Nyní je zastoupení přesně opačné, když akcionáři v dozorčí radě, která má mnohem silnější postavení, dohlížejí na chod firmy, na její hospodaření a strategicky rozhodují, přičemž představenstvo disponuje výkonnými pravomocemi a společnost řídí v konkrétních oblastech.

 

Předsedou dozorčí rady AUTODROMU MOST a.s. byl zvolen Jiří Kroužek a jejím místopředsedou se stal doc. Ing. Štefan Rosina, PhD, který je prezidentem slovenské společnosti MATADOR Group. Funkce dalších dvou místopředsedů budou vykonávat primátor Statutárního města Mostu ing. Vladimír Bártl a ing. Štěpán Pecka. Dalšími členy dozorčí rady jsou ing. Jiří Krbec, Petr Slánský, Václav Jírovec, ing. Miroslav Útlý a ing. Marián Hanták, PhD.

 

Nové představenstvo bude pracovat v tomto složení: Předsedou je generální ředitel okruhu ing. Pavel Hanka a místopředsedou JUDr. Vladislav Bílek. Funkce členů představenstva budou vykonávat sportovní ředitel okruhu Gerhard Ittner, ředitel Polygonu Most ing. Luděk Diviš a viceprezient Autoklubu ČR ing. Stanislav Minářík.

„Změna, ke které akcionáři došli, není ničím neobvyklým a logicky reaguje na dosavadní vývoj v naší společnosti,“ sdělil po jednání nový předseda dozorčí rady Jiří Kroužek.

 

Vzhledem k tomu, že firma v současnosti splnila významnou část svých strategických cílů, je zdravá a stabilizovaná, není už nezbytné, aby zástupci akcionářů seděli ve výkonných funkcích. Logika věci vychází také z toho, že představenstvo nyní tvoří členové nejvyššího managementu, kteří jsou v dennodenním kontaktu s chodem okruhu.

 

Dozorčí rada nyní funguje jako orgán, který si pochopitelně ponechává významné řídící i kontrolní pravomoci a bude zpracovávat dlouhodobé strategické záměry do budoucnosti. Dovolím si dodat, že nejvýznamnějším strategickým cílem byla výstavba Polygonu Most, centra výuky bezpečné jízdy. Jak známo, polygon je od loňského podzimu hotov a bezchybně funguje.

 

V současnosti se připravuje strategie rekonstrukčních prací v areálu Autodromu Most, kde plánujeme několik projektů v oblasti obnovy infrastruktury a samozřejmě obecného zlepšení kvality zázemí pro účastníky závodních, testovacích a prezentačních akcí, které se zde konají,“ doplnil Kroužek.

 

(13.6. 206)


 
 
Fotogalerie:   ČP Škoda Octavia Weekend - ME Superracekart- Most - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose