www.car.cz
 

EuroBoss - série pro býválé vozy F1 a IndyCar
     Pavel Jelínek


Série pro odložené vozy F1, F3000 a Indy Car se jmenuje NDS – Euroboss Series. Za pořádáním těchto závodů nestojí nikdo jiný, než majitel závodní stáje Ascari, Klass Zwart. Několik představení jsme mohli sledovat v letech minulých na autodromu v Mostě. Bohužel po jezdecké chybě tam zaplatil životem rakouský veterán závodních tratí jezdící s britskou přezdívkou Frederico Careca, vlastním jménem Fritz Glatz.

Letos, stejně jako vloni seriál na mostecké dráze neuvidíme. Již není tak populární jako dříve a kvůli vysokým finančním požadavkům ze strany pořadatelů se představí hlavně v anglii, a to hned šest krát.. My máme možnost podívat se na Lauzitzring do německa. Můžeme se těšit na nový vůz Bernie Harrise – Lola T 8900 Indy Car s motorem Cosworth DSV V8 Turbo startující v divizi Masters.

Jako nováček bude také startovat další známý pilota Joachim Ryschka na Indy Chevrolet V8. Závodit nepřestal ani K.H.Becker s Minardi Cosworth V8, kterého známe z účinkování v první divizi Interserie. Shlédnout můžeme také další bývalé značky F1, ať již Ferrari, Benneton, Tyrrell, či Simtek. V divizi Masters pro vozy Indy např.: RAM, Lolu, nebo Eurobrunn.
V prvním závodě sezóny na anglickém Silverstonu zvítězil Scott Mansell na Bennetonu Judd V10.

Další výsledky již uvidíte sami:
2004 EuroBOSS Championship – Race Result, Round One
Silverstone National Circuit, UK.
1. Scott Mansell – Benetton Judd V10 – 18:03.349s
2. Klaas Zwart – Ferrari V12
3. Roger Kilty – Reynard Cosworth V8 (EuroBOSS 3000)
4. Paul Smith – Simtek Ford HB V8
5. Joachim Ryschka – Indy Chevrolet V8
6. Tony Hansford – Footwork Cosworth (EuroBOSS Masters)

DNF
Patrick D’Aubreby – Benetton 192
Martin Kendrick – Reynard Judd V8 4.0
Patrick Dewandeleer – Arrows Judd V8

Je škoda, že tuto zajímavou a obrovsky rychlou sérii, již nejezdí tolik závodníků, i zde se bohužel promítají nedostatky financí na udržování krásných monopostů. Musíme věřit, že již v dalším závodě EuroBOSS série 9. Května na anglickém Donningtonu tomu bude jinak..


Vláďa Rožánek, WWW.CAR:CZ




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose