www.car.cz
 

Erik Janiš v Mostě dvakrát na stupních vítězů
     16.6.2006 10:50 - tisková zpráva


Erik Janiš pokračuje ve skvělých výkonech ve své premiérové sezoně v Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu a ve třetím podniku v Mostě vybojoval třetí a první místo, v průběžném pořadí je na druhém místě.

Mladší Janiš vstoupil do ČP-ŠOC bez respektu a hodně rychle se etabloval mezi zkušenějšími soupeři. Další důkaz poskytlo třetí kolo v Mostě, kam seriál zavítal po dvou podnicích v Brně. Janišův víkend nezačal nejlépe, v kvalifikaci stihnul odjet jediné měřené kolo, hned v tom následujícím došlo k poruše převodovky. Mechanici týmu ACA Autocentrála odvedli vynikající práci a zvládli vůz připravit na superpole, ve kterém Janiš zajel osmý čas.

Start prvního závodu byl hodně dramatický, v první zatáčce došlo k velké mele, kterou odnesl i Janiš, ale následně hodně zabojoval a probil se až na čtvrté místo. Po závodu byl komisaři penalizován Jan Dostál za kolizi a Janiš postoupil na třetí místo. Do druhého závodu startovala první šestice už tradičně v otočeném pořadí, Janiš ale neztrácel čas a rázně se dostal do čela závodu. 

Rychle si vybudoval několikasekundový náskok, který mu umožnil klidné dokončení závodu. Na své konto si připsal druhé letošní vítězství, k tomu má dvě třetí místa, což v průběžném pořadí znamená druhé ísto.

Erik Janiš: "Víkend nezačal dobře, ale nakonec skončil výborně. V kvalifikaci jsme měli problém s převodovkou a tak jsem stihl odjet jenom jedno kolo, za daných okolností jsem byl rád, že jsem vůbec postoupil do superpole. Do něj jsem ale nešel v nejlepší pohodě, protože mechanici do poslední chvíle pracovali na výměně převodovky. Do prvního závodu jsem měl skvělý start a hned na cílové rovince jsem postoupil od dvě místa dopředu, potom ale došlo k velké mele a dostal jsem ránu.

K otočení zpět do směru jízdy mi paradoxně pomohla další rána jiného soupeře a bylo fantastické, že jsem se probil na čtvrté místa, ze kterého bylo po penalizaci jednoho ze soupeřů místo třetí. Ve druhém závodu jsem znovu dobře odstartoval a  a podařilo se mi rychle dostat do čela. Podobně jako v Brně jsem pak zatáhnul pár rychlých kol, abych si vybudoval náskok a potom už jenom kontroloval situaci.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Exkusivní karambol v červnovém Mostě 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose