www.car.cz
 

Jiří Hloušek a Tomáš Rozsíval se vrátili na Vltavu a zajeli ke své spokojenosti
     19.6.2006 16:15 - tisková zpráva


Po loňském nevydařeném startu v Klatovech, kde na uzavřené trati RZ 6 došlo ke střetu našeho soutěžního vozu s protijedoucím traktorem, se letos opět naše posádka Jiří Hloušek – Tomáš Rozsíval postavila na start dvoudenní Historic Vltava Rallye, zařazené do Mistrovství FIA zóna střední Evropa v rally HA a do Mistrovství České republiky v rally HA.

S nově postaveným vozem Škoda 110 L vybaveným samosvorným diferenciálem a důkladně otestovaným v Bělé pod Bezdězem jsme do soutěže nastupovali s mírným optimismem. Cílem bylo především nový vůz dobře otestovat v ostré soutěži a najet co nejvíce kilometrů na rychlostních zkouškách.

Již od začátku soutěže bylo zřejmé, že vůz proti loňsku zrychlil a celou první etapu jsme absolvovali naprosto bez problémů. Výsledkem první etapy bylo 12. místo absolutně a 2. místo ve třídě H4. Do sobotní etapy, která obsahovala 9 rychlostních zkoušek včetně třech průjezdů pověstným Korábem, jsme odstartovali v dobré pohodě. Celou etapu se dařilo zrychlovat, ve všech opakovaných průjezdech jsme dosáhli výrazně lepších časů.

Vyhnuly se nám i krizové situace a nový vůz fungoval bez problémů. Jediným a rychle odstraněným problémem byl uvolněný chladič oleje po jednom z průjezdů Korábem. Užili jsme si i poměrně dlouhý a divácky atraktivní skok na RZ 8. Na několika rychlostních zkouškách jsme dosáhli velmi dobrých časů i ve srovnání s mnohem výkonnějšími vozy.

Historic Vltava Rallye je zajímavá i tím, že neobsahuje servisní zóny, a proto je nutné zajistit klasický servis známý ze soutěží před deseti a více roky. Znamená to více přejezdů servisních vozidel. I tato činnost se nám dařila a s jedním servisním vozem jsme vždy byli na předem dohodnutých místech včas. Soutěž jsme dokončili na 9. místě absolutně a 2. místě ve třídě H4. Velmi si ceníme i toho, že jsme byli nejlepší ze všech vozů značky Škoda, které se soutěže zúčastnily.

Vzhledem k loňským problémům považujeme výsledek za velký úspěch a dobrý příslib do letošní sezóny. Po dvou odjetých soutěžích MČR historických automobilů, kdy jsme se zúčastnili pouze jedné z nich, je naše posádka Jiří Hloušek – Tomáš Rozsíval na 11. místě absolutního pořadí a na 3. místě v kategorii 2.

Další soutěží zařazenou do MČR historických automobilů, které se náš tým zúčastní, je Rally Lužické hory v Hrádku nad Nisou. Koná se v sobotu 24. června 2006. Podle dostupných informací tato soutěž slibuje nádherné rychlostní zkoušky včetně šotolinových úseků. Zveme proto všechny naše příznivce do Lužických hor.

 
Na závěr bychom rádi poděkovali za spolupráci našemu hlavnímu sponzorovi, cestovní kanceláři Novasol, s.r.o. (www.novasol.cz).


Jaroslav Dibitanzl


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pardubice 2006, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose