www.car.cz
 

Kopná se za dva týdny jede rovněž jako volný závod historických vozidel!
     21.6.2006 08:47 - tisková zpráva


Necelé dva týdny zbývají do startu XIV. IMPROMAT Rallysprint Kopná ve Slušovicích. Nejpopulárnější český rallysprint se pojede ve dnech 30. června až 1. července jako pátý díl Mediasport Mistrovství České republiky ve sprintrally 2006 a zároveň jako další podnik Rallye Super Série Mistrovství České republiky.

 

Organizátoři z Rallysprint Klub v AČR Podkopná Lhota závod vypsali jako volný podnik v rally historických vozidel. Uzávěrka přihlášek je stanovena na čtvrtek 22. června, pořadatelé očekávají více než sto přihlášených posádek včetně již zmíněných historických vozidel.    

 

„V loňském roce byl na Kopné velký zájem jezdců v kategorii historických vozidel. Mimo jiné se objevil po letech na rychlostních zkouškách i Pavel Valoušek senior na legendárním voze Škoda 130 RS. Řada jezdců má zájem startovat ve Slušovicích i letos, i když závod není v kalendáři mistrovství České republiky historiků,“ uvedl Josef Minařík, zástupce ředitele Rallysprintu Kopná. Na startu se očekává kompletní česká špička v rallysprintovém šampionátu.

 

„Každoročně se k nám hlásí jezdci z velkého šampionátu dvoudenních soutěží a nejinak tomu je i letos. Kopná může být velmi dobrým testem před Rally Bohemia, která se jede v polovině července,“ upřesnil Minařík. Seznam přihlášených posádek slibuje velmi kvalitní startovní pole. Diváci nebudou ochuzeni ani o start vozů nejvyšší specifikace WRC, neboť závod je součástí Rally Super Série, kde tyto atraktivní vozy mohou závodit. Předpokládá se, že na Kopné odstartují tři a čtyři vozy WRC.

 

Všichni zájemci o start na Kopné naleznou přihlášku v elektronické podobě na internetové adrese www.autosport.cz nebo na neoficiálních internetových stránkách rallysprintu www.kopna.rally2.com.

 

Známa je nominace delegovaných činovníků IMPROMAT Rallysprintu Kopná. Ve funkci bezpečnostního delegáta FAS přijede ing. František Rosický z Olomouce, hlavním sportovním komisařem je Miloslav Regner ze Zlína, ve funkci dalších sportovních komisařů se objeví Jaroslav Krčma z Třebíče a Josef Vrátil z Brna, hlavní technickým komisařem je Aleš Radoměřský z Prahy, v roli hlavního časoměřiče bude působit Vlastimil Lobiš z Valašského Meziříčí a činovníkem pro styk se soutěžícími je Zdeněk Bělák z Fryštáku.

 

Celkem letošní Kopná měří 215 km a obsahuje osm náročných rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 72 km. Slušovický rallysprint zahájí podobně jako v minulém roce v pátek 30. června atraktivní prolog v délce 2,7 km, který vede ze Slušovic do Neubuze.

 

První vůz vyjede na trať v 19 hodin, na cílové rampě u slušovického Fagusu se objeví nejlepší posádky v sobotu 1. července v 15 hodin. 

 

 

Ve Slušovicích 19. června 2006                                                     Roman ORDELT

                                                                                                        tiskové středisko

                                                                                         IMPROMAT Rallysprint Kopná


 
 
Fotogalerie:   Barum rally 2005 od Jiřího Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose