www.car.cz
 

Nabídka Audi se rozšiřuje o nové motory a bohatší výbavy
     22.6.2006 17:20 - tisková zpráva


Praha, 22. června 2006
Novinky Audi pro modelový rok 2007

- převodovka S tronic také pro základní „diesel“ v A3
- všechny vznětové motory nyní volitelně s filtrem pevných částic
- rozšíření výbav o nejmodernější multimediální prvky


Nabídku značky Audi na českém trhu obohacují automobily modelového roku 2007, které přicházejí s novými motory a rozšířenou výbavou.

Zájemci o modely A3 a A3 Sportback se základními vznětovými motory 1.9 TDI 77 kW/105 k si mohou nyní pořídit automatickou dvouspojkovou převodovku S tronic (dřívější označení DSG), která v kombinaci s vysokým točivým momentem motoru (250 Nm) umožňuje jak příjemně klidnou
a plynulou, tak i velmi dynamickou jízdu. Díky bleskově rychlému řazení
a vyspělé řídicí jednotce S tronic vykazují modely s touto převodovkou nižší spotřebu paliva a zároveň lepší akceleraci.


Dalšími novinkami řady A3 pro rok 2007 jsou například navigační systém nové generace s velkým monochromatickým displejem, MP3-kompatibilní přehrávač CD, multimediální rozhraní MMI či volitelné rozhraní pro audiopřehrávače Apple iPod.

Také modely Audi A4 dostávají pro rok 2007 navigační systém nové generace s velkým monochromatickým displejem, MP3-kompatibilní přehrávač CD, multimediální rozhraní MMI či volitelné rozhraní pro audiopřehrávače Apple iPod. Stylistickými vylepšeními prošel i interiér a exteriér všech modelů Audi A4, včetně verze S4. Tento unikátní sportovní model z produkce Audi dostal například nová 18“ litá kola v atraktivním „designu S“ nebo černě lakované třmeny brzd zdobené logem S4

S modelovým rokem 2007 se rozšiřuje také nabídka vznětových motorů pro řadu A4/A4 Avant. Vedle mimořádně oblíbených agregátů 2.0 TDI/103 kW (140 k) bude nyní k dispozici i jejich nejmodernější verze o výkonu 125 kW (170 k). Díky sdruženým vstřikovačům s piezoelektrickou technologií vykazuje tento čtyřválec pozoruhodný točivý moment 350 Nm v rozmezí otáček 1750
až 2500 min-1 . Model A4 2.0 TDI s šestistupňovou manuální převodovkou s ním akceleruje z nuly na 100 km/h během 8,6 s a dosahuje nejvyšší rychlosti 228 km/h.

Novinkou modelové řady A4/A4 Avant, včetně verze Cabriolet, je dále možnost kombinovat šestiválcový motor 2.7 TDI/132 kW (180 k) s bezestupňovou převodovkou multitronic s plynulou změnou převodového poměru.

Stejně jako řada A3, také modely Audi A4 dostávají pro rok 2007 navigační systém nové generace s velkým monochromatickým displejem,
MP3-kompatibilní přehrávač CD, multimediální rozhraní MMI či volitelné rozhraní pro audiopřehrávače Apple iPod. Stylistickými vylepšeními prošel
i interiér a exteriér všech modelů Audi A4, včetně verze S4. Tento unikátní sportovní model z produkce Audi dostal například nová 18“ litá kola v atraktivním „designu S“ nebo černě lakované třmeny brzd zdobené logem S4.

Audi myslí na životní prostředí, a proto všechny vznětové motory TDI od modelového roku 2007 budou volitelně opatřeny filtrem pevných částic.
 
Nabídka motorů pro všechny modely řady A6 a A8 v normální i prodloužené verzi se nyní rozšiřuje o zážehové vidlicové osmiválce 4.2 FSI, jejichž výkon vzrostl díky přímému vstřikování paliva na 257 kW/350 k. Tyto jedny z nejmodernějších agregátů na světě, odvozené od vysokootáčkových motorů v Audi RS4, jsou ve srovnání s předchozí verzí motoru (247 kW/335 k) nejen výkonnější, ale zároveň vykazují podstatnou - desetiprocentní – úsporu  paliva.
Vyšší bude také výkon třílitrového šestiválce pro  A6 3.0 TDI quattro, který s novým modelovým rokem vzrostl na stejnou hodnotu jako u Audi A8 – tedy na 171 kW/233 k namísto dřívějších 165 kW/225 k.

Modelové řady A6 a A8 budou nově vybavovány nejmodernějším parkovacím systémem. Novinka, která se poprvé představila v Audi Q7 pod názvem Audi parking system advanced, řidiči zobrazí prostřednictvím kamery a displeje MMI nezkreslený širokoúhlý pohled za vůz s vyznačenými vodícími liniemi a údaji o vzdálenosti překážek, čímž významně napomáhá při parkování. 

Informační systém řidiče vozů A8 bude mít nyní v rámci sériové výbavy display o úhlopříčce pěti palců namísto dřívějších tří. Pasažéři na zadních sedadlech
si budou moci vychutnávat obraz z televizních monitorů Rear Seat Entertainment plus od společnosti quattro GmbH, které jsou umístěny v hlavových opěrkách předních sedadel.


Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,
Jan Klíma,

Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

 

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už jedenáct let nepřetržitě rostou, v roce 2005  automobilka Audi prodala 829 100 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,4 %. Značce Audi se dařilo především na západoevropském trhu, kde její odbyt stoupl o 7 % na 599 tisíc vozů.

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 11 let po sobě:
* Vloni se v ČR prodalo 2543 automobilů Audi, což oproti 2140 vozům prodaným v roce 2004  představuje nárůst o více než 18 %.
* V roce oslav 25 let quattro byl každý druhý prodaný vůz Audi je s pohonem quattro®,
* Audi je  nejúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.


PR


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v německém Kamsdorfu, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose